0530 708 54 54
0530 708 54 54
18 Ocak 2019 Cuma 08:00:00 - Güncelleme:18 Ocak 2019 Cuma 08:02:00

CHP yine toz duman

CHP’nin İzmir’deki adaylık kavgası büyüyor. Başkan Aziz Kocaoğlu, kendisine ‘odun’ benzetmesi yapan Tunç Soyer’in aday gösterileceğini öğrenince 'Öyleyse ben de varım’ restini çekti. 

İzmir’de CHP’liler arasında başlayan adaylık kavgası dizilere taş çıkartacak hale dönüştü. Kavganın fitilini, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’in mevcut başkan Aziz Kocaoğlu'nu kastederek ‘İzmir'de odunu koysan seçilir dönemi bitti’ demesi ateşledi. Bu sözlere çok öfkelenen Kocaoğlu, CHP'nin büyükşehir adayı olarak Soyer’in belirlendiğini öğrenince, soluğu Kılıçdaroğlu’nun yanında aldı. 

GÖRÜŞMEDE GÖZDAĞI VERDİ 

Kılıçdaroğlu’yla gergin bir görüşme yapan Kocaoğlu “Bana odun diyen adamı aday gösterecekseniz ben de adayım” restini çekti. Kocaoğlu, kendisi ya da istediği biri aday gösterilmediği takdirde “bağımsız aday” olma seçeneğini bile değerlendirdiğini söyleyip Kılıçdaroğlu’na gözdağı verdi. Daha önce aday olmayacağını açıklayan Kocaoğlu'nun yeniden denkleme girmesi CHP'yi  çıkmaza soktu.  

KILIÇDAROĞLU SIKIŞTI 

Hesapları altüst olan ve İzmir adayını belirleyemeyen Kılıçdaroğlu, krizden çıkış yolunu arıyor. Kılıçdaroğlu’nun Soyer’in ismine sıcak bakmasına karşın, İzmir Büyükşehir Belediye başkan adaylığına tüm tarafların kabul edebileceği bir ismi belirlemek için, yeniden parti örgütü ve bölge milletvekillerinin görüşünü alacağı öğrenildi. 

SOYER’E İP DE SOĞUK 

CHP'nin İzmir'deki tek sıkıntısı Aziz Kocaoğlu değil. İttifak yaptığı İP de Tunç Soyer'e karşı. Soyer'in 12 Eylül döneminde albay olan babası Nurettin Soyer'in Mamak Askeri Cezaevi’nde ülkücülere işkence yaptığını söyleyen İP yönetimi, başka aday çıkarılmasını istiyor. Bu durumun da Kemal Kılıçdaroğlu’nu iyice çıkmaza soktuğu belirtiyor. 

'ÇIKIŞI SÜRPRİZ OLDU' 

Bu arada Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kocaoğlu'nun son anda yaptığı çıkışın kendisi için de sürpriz olduğunu belirterek “Kime olmadı ki, en yakınlarına bile sürpriz oldu” diye konuştu. Soyer, Kocaoğlu’nun adaylık için yeşil ışık yakmasını “Bu yeni durumun, benim durumumu değiştirecek bir özelliği yok. Benim için değişen bir şey yok” sözleriyle değerlendirdi.   

ÖZKAN FIRSAT KOLLUYOR

CHP'deki güç savaşları İzmir kriziyle yeniden alevlendi. Partideki her hizip kendi adayını kabul ettirmenin peşinde. CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan “İkisi de olmasın ben olayım” derken, CHP yandaşı gazeteciler de devreye girdi. Uğur Dündar, Tunç Soyer için kulis yaparken, Yılmaz Özdil, Aziz Kocaoğlu’nu destekliyor.  

'KÜFÜR FONU'NDAN İLK ÖDEME

İftira ve küfürleri yüzünden birçok kez yüksek miktarlarda tazminata mahkûm edilen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, vekillerinden zorla kestiği paralarla oluşturulan ‘küfür fonu’ndan ilk ödemesini yaptı. Kılıçdaroğlu, kaybettiği davalarda belirlenen tazminatları ödemekte zorlanınca, CHP’li vekillerin maaşlarına çökme planı yapmıştı. Plana göre kurulacak fon için, CHP'li vekillerin maaşından 3 ayda bir 5 bin lira kesinti yapılması kararlaştırıldı. Kılıçdaroğlu, İstanbul'da 2 ayrı davada ödemeye mahkûm edildiği tazminata karşılık, 460 bin 435 lira teminat bedelini bu fondaki parayı kullanarak, İstanbul 3. İcra Dairesi'ne yatırdı. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX