0530 708 54 54
0530 708 54 54
21 Ocak 2019 Pazartesi 08:00:00 - Güncelleme:21 Ocak 2019 Pazartesi 08:20:00

İnsanlık yapmak da suç

Arizona Çölü'nü geçmeye çalışan göçmenlerin aç kalarak ölmemesi için sınır noktasına su ve yiyecek bırakan gönüllüler suçlu bulundu.

HAYAT KURTARIYORLAR

10 yıldır faaliyet gösteren 'Artık Ölümler Olmasın' adlı yardım kuruluşu görevlileri, yasadışı yollarla Meksika'dan ABD’ye ulaşmak için yola çıkan göçmenler için, Arizona Çölü’nün bazı noktalarına su, yiyecek ve ilaç bırakıyordu. Her yıl çok sayıda kişinin hayatta kalmasını sağlayan bu harekete ilk kez geçen yıl dava açılmıştı. Hakim karşısına çıkan 4 gönüllü, koruma altındaki doğal yaşam parkına girmekten suçlu bulundu.  

Göçmenlere su bırakanlara hapis 

TRUMP'IN BASKISI ARTTI

Yargılanan yardım görevlilerin 6 aya kadar hapis cezası alabileceği belirtildi. ABD Başkanı Donald Trump'ın iktidara gelmesinden sonra kuruluş olarak üzerlerindeki baskının arttığını söyleyen gönüllü Catherine Gaffney, “Verilen karar halkın vicdanına karşı alınmış bir karar. Ölmek üzere olan birine su vermek yasadışıysa, bu ülkenin yasalarında insanlık kalmamış demektir” dedi. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX