0530 708 54 54
0530 708 54 54
12 Ocak 2018 Cuma 00:00:00 - Güncelleme:12 Ocak 2018 Cuma 00:00:00

FBI sorgusu mümkün değil

Donald Trump, Rusya soruşturması kapsamında FBI tarafından sorgulanmasının ‘pek mümkün olmadığını’ söyledi.

ABD Başkanı Trump, seçim çalışmalarında Rusya’yla gizli görüşme iddialarını FBI adına araştıran özel savcı Robert Mueller’le sorgu için buluşmasının “olasılık dışı” olduğunu söyledi. Norveç Başbakanı Erna Solberg’le düzenlediği ortak basın toplantısında Trump, “Rusya soruşturmasında sorgulanması ihtimaline” ilişkin soruların hedefi oldu. ABD Başkanı sorulara, “Ne olacağını göreceğiz. Ama gizli bir anlaşma olmadığına göre ki kimse böyle bir şey bulamadı, böyle bir sorgulamanın olması da pek mümkün değil” cevabını verdi. Trump, daha önce “Mueller’le buluşmaya yüzde 100 hazır olduğunu” söylemişti. FBI soruşturması, Rusya'nın ABD başkanlık seçimlerine müdahale iddialarını ve Trump'ın kampanya ekibiyle Rusya arasındaki olası bağlantıları içeriyor.  

ANLAŞMAYA GERİ DÖNEBİLİRİZ

Öte yandan Trump basın toplantısında, geçen yıl çekilme kararı aldığı Paris İklim Anlaşması'na ABD'nin geri dönebileceğini söyledi. Bir soru üzerine Trump, “ABD’nin kaygılarının giderilmesi halinde, anlaşmaya dönmemiz muhtemeldir. Çevreyle ilgili güçlü duygularımız var” dedi.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX