0530 708 54 54
0530 708 54 54
01 Eylül 2017 Cuma 15:42:00 - Güncelleme:01 Eylül 2017 Cuma 16:06:00

Esin Özalp'ten Erdoğan'ı kına diyen belediye başkanı Helmut Affelt'e cevap: Hiç kimsenin talebiyle kınamam

Almanya ile Türkiye arasında yaşanan siyasi kriz ve iki ülke siyasetçilerinin karşılıklı olarak birbirlerine yönelik sert açıklamaları, ülkenin küçük bir beldesine de sıçradı.

 

Aşağı Saksonya eyaleti sınırları içinde kalan 5 bin 700 nüfuslu Stadtoldendorf Belde Belediye Başkanı Helmut Affelt, beldenin Türk kökenli Uyum Danışmanı Esin Özalp’e e-posta göndererek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı desteklemediğini kamuoyuna açıklamasını istedi.

"ERDOĞAN'I KINA YOKSA KOVARIM"

Almanya ile Türkiye arasında yaşayan siyasi kriz ve iki ülke siyasetçilerinin karşılıklı olarak birbirlerine yönelik sert açıklamaları, ülkenin küçük bir beldesine de sıçradı. Aşağı Saksonya eyaleti sınırları içinde kalan 5 bin 700 nüfuslu Stadtoldendorf Belde Belediye Başkanı Helmut Affelt, beldenin Türk kökenli Uyum Danışmanı Esin Özalp’e e-posta göndererek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı desteklemediğini kamuoyuna açıklamasını istedi. İktidar partisi CDU üyesi Affelt, Özalp’ı aksi takdirde görevden almakla tehdit etti.

 

Almanya’ya 38 yıl önce küçük bir çocukken geldiğini ve tüm eğitimini de burada tamamladığını söyleyen Özalp, “Mektubu ilk okuduğumda gözlerime inanamadım. Ben Alman vatandaşıyım. Başkanın talebiyle kimseyi kınamam. Ben uyum danışmanıyım” dedi.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX