0530 708 54 54
0530 708 54 54
27 Ocak 2018 Cumartesi 15:32:00 - Güncelleme:27 Ocak 2018 Cumartesi 16:19:00

Hava Kuvvetlerimizden Afrin'e yapılan 'Zeytin Dalı Harekatı'na özel arma

Dünyanın en güçlü ordularından Türk Silahlı Kuvvetleri, terörle mücadele kapsamında Afrin'de tarih yazarken Türk Hava Kuvvetleri de bu başarıya kayıtsız kalmadı ve harekata özel arma hazırladı.

GÜNEŞ

Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye'den gelen terör tehdidine karşı 20 Ocak'ta Afrin'e yönelik bir operasyon için düğmeye bastı. Milli silahlarımızın kullanıldığı operasyonda 8. güne girilirken 394 teröristin öldürüldüğü kaydedilirken PKK/YPG'li teröristlerin de köşeye sıkıştığı ve tasmalarını elinde tutan ABD'den sürekli yardım istedikleri canlı olarak ele geçirilen teröristlerce birer birer itiraf ediliyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri'ni birden karşılarında görünce kaçtıklarını itiraf eden teröristler, PKK'nın Suriye kolu YPG terör örgütünün, Zeytin Dalı Harekatı ile çok kötü duruma düştüğünü söylüyor. Türkiye böylesine tarih yazarken Türk Hava Kuvvetlerimiz de bu başarıya kayıtsız kalmadı. Operasyonun ilk gününden bu yana operasyonla dünyaya mesajlar verilirken Türk Hava Kuvvetleri de operasyona özel arma hazırladı.

Armada yer alan 20 Ocak 2018 operasyonun başlama tarihini gösterirken, 72 rakamı ise düğmeye basıldığında havalanan ve Fırat Kalkanı Harekatı'nda verdiğimiz her şehidimizin birini temsil eden savaş uçaklarımızı gösteriyor. Armada dikkat çeken diğer bir ayrıntı ise % 95 rakamı. Bu rakam da operasyonda bombalanan hedeflerin yüzde kaç isabet ettiğini gösteriyor. Bu durumda, operasonda 72 Uçakla 108 hedef %95 isabet oranıyla vuruluyor. Yani en minimal hesapla (Her uçağın 2 bomba attığını düşünürsek) 144 atıştan 137'si tam isabet kaydediyor.

İŞTE TÜRK HAVA KUVVETLERİNİN HAZIRLADIĞI O ARMA





Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX