0530 708 54 54
0530 708 54 54
23 Haziran 2019 Pazar 08:00:00 - Güncelleme:23 Haziran 2019 Pazar 10:03:00

Bizi kara listeye alın

Dünyanın en çok ziyaret edilen kenti Venedik’teki cruise gemisi kazasının ardından yetkililer UNESCO’ya çağrı yaptı. Kente daha fazla turist gelmesini istemeyen belediye başkanı, 'Bizi kara listeye alın' dedi.

HALK PROTESTO ETMİŞTİ

Geçtiğimiz haftalara İtalya’nın başkenti Venedik’teki Giudecca Kanalı’nda kontrolünü kaybeden bir cruise gemisi, iskeledeki tekneye çarpmıştı. Faciadan dönülen kazada şans eseri ölen olmazken, 5 kişi yaralanmıştı. Benzer olayların daha önce de yaşanması üzerine halk duruma isyan etmiş, son kazanın ardından yolcu gemilerini protesto etmeye başlamıştı. Ellerinde pankartlarla sokağa çıkan Venediklilerin tepkileri, yetkilileri harekete geçirdi. 

'KENDİMİZİ TEHLİKEDE HİSSEDİYORUZ'

Dünya Miras Listesi'ndeki şehrin Belediye Başkanı Başkan Luigi Brugnaro UNESCO’ya bir çağrı yaptı. Daha önce İtalya Ulaştırma Bakanı Danilo Tonelli’ye yolcu gemilerini yoğun olan Giudecca Kanalı’ndan çıkarması için mektup gönderen Brugnaro, “Bakan talebimizi onaylamadı. Bu nedenle kentin kara listeye alınmasını istemek için UNESCO’ya yazacağız. Venedik tehlikede ve kendimizi tehlikede hissediyoruz” ifadelerini kullandı. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX