Liderlerin yerini hayvanlar aldı

Kenya, paralarında değişikliğe giderek, eski liderlerin resimlerinin yerine ülkenin simgesi haline gelen yaban hayvanlarının resimlerine yer verdi. 

Haberin Eklenme Tarihi: 13.12.2018 08:00:00 - Güncelleme Tarihi: 13.12.2018 08:00:00
ABONE OL

YABANİ HAYVANLAR

Afrika’nın doğusunda yer alan Kenya’da, madeni paralarda değişikliğe gidildi. Eski liderlerin yüzlerinin yerine ülkenin meşhur yaban hayvanlarının resimleri konuldu. 'Afrika'nın beş büyüğü' diye nitelenen ve hepsi de Kenya'da bulunan aslan, fil, gergedan, leopar ve manda, yeni basılan madeni paralarda ülkenin eski 3 devlet başkanının yerini aldı. Yeni basılacak banknotların yeni yıldan itibaren kullanılması bekleniyor. 

HOŞ KARŞILANMIYORDU

Önceki devlet başkanlarının yönetimleri sırasında paralara kendi fotoğraflarını bastırmaları, Kenyalılar tarafından 'liderliklerini yüceltme, devleti kişiselleştirme çabası' olarak yorumlanıyor ve hoş karşılanmıyordu. Daha önceki hükümetler, paralara kendi resmini bastırmamayı vaat etmiş, ancak uygulamamıştı. Devlet Başkanı Uhuru Kenyatta, yeni basılan metal paraların büyük bir değişimi simgelediğini ve ulusun ne kadar uzun yol kat ettiğini gösterdiğini söyledi.