0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

Havalar aynı ama sunumlar farklı

Malumunuz üzere senenin en sıcak aylarını yaşıyoruz. Kimisi bu bunaltıcı günlerde güneşin tadını çıkardığı tatil mekanlarında eğlenirken, kimisi de güneşin altında ekmek parası kazanma derdinde. Allah yardımcıları olsun. Birileri de havanın hem sıcağından hem soğuğundan kendi politikalarına pay çıkarma derdinde. Evet dostlar defalarca bahsettiğim ve ne yazıkki uzunca bir süre bahsetmek zorunda kalacağım küreselci elitler sıcaklar ve soğuklar hakkında yanıltıcı yorumlar yaparak milleti korkutmak ve kuracakları bu korku imparatorluğunda rahatça at koşturabilmek için dünya çapında manipülasyon yapmaya devam ediyor.


Yukarıda paylaşmış olduğum görsel aynı televizyon kanalının aynı yere ait 21.06.2017 ve 21.06.2022 tarihlerinde vermiş olduğu hava tahmin raporları. Üstteki 2017 tarihine ait görseldeki dereceler daha yüksek olmasına rağmen herhangi bir problem algısı yaratmadan rutin senelik sıcaklıklara uygun gösterilmiş. Alttaki 2022 yılına ait dereceler daha düşük olmasına rağmen coğrafya kıpkırmızı boyanarak ortalık cayır cayır yanıyor görüntüsü vermiş. Nedeni ise küresel iklim değişikliği adı altında insanlığa uygulayacakları köleleştirme ve nüfus azaltma hatta insana hayatı zindan edip kendileri keyif sürme politikalarını henüz hayata geçirmemişlerdi. Görselde de gördüğünüz gibi hem dünyada hem ülkemizde bu senekilerden daha soğuklar da gördük daha sıcaklar da. Küresel iklim krizi çığırtkanları tam tersinin propagandasını yapsa da istatistikler öyle söylemiyor. Dilerseniz elinizin altındaki arama motorlarından geçmiş senelerin hava durumları ile bu senekileri karşılaştırabilirsiniz. Diğer bir bahsetmek istediğim konu da kendi söylemlerine göre küreselcilere ve onların yozlaştırma politikalarına savaş açmış olan Rusya Lideri Putin. Savaş Rusya'yı yıpratsa da bazen hayırlı şeylere de vesile oluyor. Batı'nın desteklediği Ukrayna ile savaşan Putin, alenen Batı'nın küreselci politikalarına da savaş açmış durumda. LGBT politikalarından tutunda cinsiyetsizleştirme, gdolu tarım politikalarından tutunda yapay et gibi bir çok insan fıtratına aykırı uygulamayı ülkesinden silip atmak için kanunlar çıkaran Putin, yine çok güzel bir haber ile karşımız çıktı. Rusya Devlet Başkanı Putin imzaladığı kararnameyle Fransız menşeli Uluslararası gıda şirketi Danone'nin Rusya'daki şirketlerine şubelerine el koymuş. Nerdeyse dünyada hazır yoğurt çikolata ve benzeri alanlarda tekelleşmeyi elde etmiş olan şirket artık Rusya çocuklarına ürün imal edemeyecek. Neden özellikle bu şirkete el konulduğunu da ufak bir araştırma ile öğrenebilirsiniz. Ne diyelim özellikle çocuklara yönelik gıda ve benzeri hiç bir alanda dünya çapında tekelleşme hayırlı bir şey değildir. Neticede bu şirketleri asıl amacı kâr elde etmek. Hatta küresel şirketlerin aynı model ürünlerini farklı ülkelerde farklı besin değerleri ve katkı maddeleri ile pazarladıkları da artık aşikar bir durumken. Tavsiyem çocuklarına paketli ürün alan herkesin besin değerleri ve katkı maddelerine üşenmeden bakarak yerli markaları tercih etmeleridir. Hatta kendi şehirlerinin markalarını. Kalın sağlıcakla.
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX