0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

Pers Aklı

Çoluk çocuk, kadın ihtiyar demeden önüne geleni acımasızca öldüren, hatta insanları aç bırakıp sonra yemek dağıtırken oyun oynar gibi çocukları avlayan, "Öldürmeye bebek bulamıyoruz, çocuk öldürmekten sıkıldım artık bebek bulmak istiyorum" şeklinde videolar çekip sosyal medyada arzı endam eden İsrail'e, bir babayiğit çıktı ve saldırmaya karar verdi.

Önce İsrail'e sonra tüm dünyaya haber saldı, "Ben İsrail'e şu gün, şu saatte, şu noktadan kaldıracağım kağıt uçaklarla pardon askeri dronlarla saldırı düzenleyeceğim." dedi. Dünya medyası deli gibi korku pompaladı. Adeta, İsrail'in dümdüz olacağını ima eder şekilde haberler yaptı. Avrupa ülkelerinden bir kısım kodaman ülke, "İsrail'in yanındayız, uçak gemilerimizi kullanarak bu saldırıyı önleyeceğiz" gibi açıklamalar yaptı.

Neticede, İran'dan güzel şovlarla dronlar havalandı, İsrail'de sirenler çalındı. Canice hareket eden hükümetlerinden nefret etmesine ramak kalan İsrail halkı, Müslüman bir devlet tarafından saldırı altında olduğunu düşündü. İran'ın tam donanımlı bir sürü dronu daha İsrail semalarına gelemeden havada sapanla pardon hava savunma sistemleri ile durduruldu. Fakat, aralarından bir yiğit dron tüm bu engellemelere rağmen o sağlam savunma sistemlerini aştı ve İsrail'e ulaşmayı başardı. O da gitti gözüne kestirdiği bir "Arap kız çocuğunu" vurdu öldürdü.

Sonradan duyduk ki, İran kanallarında, İsrail'in stratejik bölgelerini vurduk haberleri yapılmış. Tabii, tüm bunlar olurken artık bomboş kalan Gazze, bir yere yığılmış koskoca bir millet, aç insanlar, çocuklar, öldürülen binlerce insan ve dünyanın gözü önünde kurban verilmeyi bekleyen bir halk geri planda kaldı unutuldu. Şimdi haber kanallarında, İsrail bunun intikamını nasıl alacak, o konuşuluyor. Pers aklı, yine canilik ve zorbalık uçurumunda yuvarlanmakta olan bir batıyı kolundan yakaladı. Bu durumdan kimler karlı çıktı varın siz düşünün, fakat yine insanlık kaybetti.

Dünyada başka neler olduğuna bakarsak; İnsanlığa savaş açan küresel aklın karşısına dikildiğini iddia eden muhafazakarlar, dünya çapında toplantılar almaya başladı. Buradaki "muhafazakar" sıfatı, Amerika'da küreselci demokratların karşısındaki muhafazakar cumhuriyetçilerden geliyor. İklim değişikliği ile mücadele, karbon emisyonu, karbon ayak izi, 15 dakikalık şehirler, dijital para, nakitsiz toplum, yapay gıdalar, sosyal kredi sistemi gibi dijital kölelik ve tek dünya devleti için küresel politikalarla ülkelerini ve milletlerini uçurumdan aşağı sürüklemeye çalışan hükümetlere karşı, insanlığın özgür kalmasını savunan muhafazakar partiler ve hükümetler, dünyanın farklı bölgelerinde toplantılar almaya başladı.

İşin o tarafına bakacak olursak, onların da en büyük örgütleyicisi Amerika'da Trump'ın başı olduğu Cumhuriyetçi Parti. Ne yapabilirler, ne kadar başarılı olabilirler, orası meçhul!

Dünya büyük bir savaşa gebe gibi görünüyor. Bir tarafta ülkeler arasında fitili ateşlenmeye çalışılan savaş varken, diğer tarafta bireylere açılmış dijital kölelik savaşı var. Bunun en çok farkında olan halklar ise Avrupa halkları. Neredeyse, bütün Avrupa Halkları hükümetlerinden şikayetçi durumda. Tüm Avrupa'da çiftçiler bir bir ayaklanıp, fıtrata göre yaşamak için mücadele veriyor. İşin hiç farkında olmayanlar ise doğu toplumları. Militarize özelliklerini kaybetmemiş ve oldukça kalabalık genç nüfusa sahip doğu halklarına ne kadar küreselci politika varsa uygulanıyor. Farkında olup, mücadele etmeye çalışanlar ise Avrupa halkları içinden tek tük de olsa çıkıyor. Olası bir savaşta da zaten, bu iki kesim karşı karşıya getirilecek. Ne senaryo değil mi? Haydi kalın sağlıcakla.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX