Organ mafyası gibi hastane

Fas’ta yaşanan sağlık skandalı ülkede infial yarattı. Trafik kazasında ölen bir adamın yakınları hastane masraflarını ödeyemeyince, doktorlar para karşılığında hastanın organlarını istedi.

Haberin Eklenme Tarihi: 26.05.2019 08:00:00 - Güncelleme Tarihi: 26.05.2019 17:29:00
ABONE OL

AMELİYATA BİLE ALMADILAR  

Geçtiğimiz hafta Kazablanka kenti yakınlarındaki otoyolda bir trafik kazası yaşandı. Ağır yaralı olarak en yakın devlet hastanesine kaldırılan kazazede adam, gerekli ekipman olmadığı için özel hastaneye sevk edildi. Durumu gittikçe kötüleşen adam, özel klinikte yoğun bakıma alındı. Ancak doktorların tüm çabalarına rağmen durumunda düzelme görülmeyen hasta, kurtulma şansı çok düşük olduğu için ameliyata da alınamadı ve 36 saat sonra ise hayatını kaybetti

144 BİN LİRALIK FATURA ÇIKARDILAR  

Merhumun yakınları ölüm haberiyle yıkılırken, ikinci bir şok da hastane yönetiminden geldi. 230 bin dinarlık (144 bin lirası) bir fatura çıkarılan aile, maddi durumları yetersiz olduğu için ödeme yapamayınca, hastane yönetimi cesedi vermeyi reddetti. Çözüm olarak ise bu rakam karşılığında ölen kişinin organlarını alabileceklerini söyledi. Ancak aile bu kan donduran teklifi reddetti. Yetkililer, masraflar ödeninceye kadar cesedin hastane morgunda tutulacağını söyledi.