0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

Yeni Bir Show Başladı

Dünya değişiyor, değişen dünyada yerimizi alacağız diye, sürekli deklare ettiğim bir durum söz konusu. Dün gece Twitter'da yer yerinden oynadı, Rusya'nın paralı asker gücü diye tarif edilen, "Wagner" güçleri bir darbeye kalkıştılar. Ben bu yazıyı yazarken gördüğümüz kadarıyla, Rostov şehrini ele geçirmişlerdi, bu durumun dikkat çekici bir tarafı da, herhangi bir güç kullanımı da söz konusu değil gibi! Bizlere ulaşan görüntülerde bir çatışma veya ölümle sonuçlanan bir durum söz konusu değil.

Peki, neden böyle bir olay gerçekleşti konusunu irdeleyecek olursak, Wagner komutanı Yevgeny Priojin, Ukrayna Savaşı ile ilgili halkın yanlış bilgilendirildiğini Rus asker kaybının söylenenden 3-4 kat fazla olduğunu ve medyanın yalan söylediğini, cephede savaşan askerlerin askeri teçhizat yetersizliğinden ve savaştan kaçan askerlerin bir günahlarının olmadığından, teçhizatsızlıktan mecburen kaçtıklarını söylüyor. Çok uzun süredir iki ülke savaş halinde ve bir çok kayıp söz konusu. İşin diplomatik yanına girmeyeceğim, kim haklı kim haksız, bu savaş olmalı mıydı, bunlar siyaset bilimcilerin yazılarına kalsın, lakin gözlemlediğim bir şeyler var ki, işte onlar dünyanın hangi yöne gideceğini biraz olsun bizlere gösteriyor. Putin son yıllarda, Lgbt' ye ve fıtrat dışı bir çok şeye karşı, ülkesinde belli başlı yasaklamalar ve kurallar koymakta.

Vladimir Putin, ülkesinde eşcinsel evliliğe onay vermeyeceğini açıkladı. Göreve geldiğinden bu yana Ortodoks Kilisesi ile uyumlu hareket eden Putin, ülkesini batılı liberal değerlerden uzak tutmak için yoğun çaba gösteriyor ve ülkesinde eşcinsel evliliğe onay vermeyeceğini açıklıyor. Rusya Anayasası'nda planlanan değişikliklerle ilgili çalışmalar yürüten komisyonla yaptığı toplantıda konuşan Putin, görevde olduğu sürece ülkesinde eşcinsel evliliğin yasalaşmasını kabul etmeyeceğini söyledi. Putin, "Bunu daha önce de söyledim, yine söylüyorum, ben devlet başkanı olduğum sürece bu gerçekleşmeyecek, bir ailede ebeveyn 1, ebeveyn 2 olmaz, anne ve baba olur" sözleriyle dünyaya ilan etti ve adeta küreselcilere meydan okudu. Tabii, bununla sınırlı kalmadı sözleri. Özellikle son iki üç yıldır, Batı'ya sert, ama söylenmesi elzem cümleler kurdu.

Mesela, "Kendi halklarına ne yaptıklarına bir bakın. Ailelerin, kültürel ve ulusal kimliklerin yok edilmesi ve pedofiliye varan çocuk istismarı sapkınlığı norm olarak ilan ediliyor... ve rahipler eşcinsel evlilikleri kutsamaya zorlanıyor" dedi. Bu konularla ilgili yazıları, bu köşede sıkça görüyorsunuz. Dünyayı nasıl bir yöne götürmek istediklerini, çocuklarımıza nasıl bir dünya miras bırakmak istediklerini, sapkın zihniyetlerini gizleme ihtiyacı duymuyor, alenen pedofiliyi normalleştirmeye ve 6 yaşında bir erkek çocuğunun cinsiyet değiştirmesini normalleştirmeye çalışıyorlar. İşin ilginç yanı, özgürlük naraları sebebiyle buna tepki bile gösteremeyecek düşünce yapısına yavaş yavaş getiriyorlar bizleri.

Sinsice, yavaş yavaş ilerleyen ve çok zekice zihinlere empoze edilmeye çalışılan bir yeni dünya planlıyorlar ve görüldüğü kadarıyla, planları tıkır tıkır işliyor. Yani sözün özü, bu kadar tepkiye rağmen birileri Putin'e dur diyecekti, bir şeyler olacaktı, lakin itiraf edeyim, Rusya'nın kendi içinden adına darbe diyebileceğimiz bir durumla karşı karşıya kalacağını kestiremiyordum. Tabii, bu ''Wagner'' güçleri samimi bir şekilde Rusya'nın çıkarları için mi hareket ediyor yoksa Nato desteğiyle Putin'i sattılar mı, zaman bunu bize gösterecek. Yalnız şu konuda eminim, Putin'in kaybettiği bir senaryoda, Dünya için hiç hayırlı işler olmayacağı da kulağımda çınlamıyor değil, hayırlısı bakalım zaman ne gösterecek?

Dünyaya magazinel bir olay daha çıktı. Gözler kulaklar Twitter'da, Telegram sayfalarında, artık böylesine olaylar bile magazinel sıfatına indirgeniyor ve insanlar artık bu minvalde takip ediyorlar. Dünya insanlığı için, hayırlısı olsun inşallah. Hayırlı Pazarlar efendim...

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX