0530 708 54 54
0530 708 54 54
01 Ocak 2021 Cuma 00:00:00 - Güncelleme:01 Ocak 2021 Cuma 00:00:00

Hemoroidim var, Öyleyse sağlıklı yaşamıyorum (Op. Dr. Mehmet Durmuş Kurt)

Kaynak: AA

ABONE OL

Hemoroidim var, Öyleyse sağlıklı yaşamıyorum (Op. Dr. Mehmet Durmuş Kurt)

HEMOROİDİM VAR, ÖYLEYSE SAĞLIKLI YAŞAMIYORUM

İnsan vücudunu birçok sistemin birbirine ihtiyaç duyduğu ve bu ihtiyaç doğrultusunda uyum içerisinde çalıştığı bir makineye benzetebiliriz. Sindirim sistemi de diğer sistemler gibi bu makinenin sorunsuz çalışması için büyük önem taşımaktadır.

Birçok doktor ve insan vücudu üzerine detaylı çalışma yapmış kişiler sindirim sistemi için ikinci beyin demektedir. Ben de tıp eğitimim sırasında ve Op. Dr. Mehmet Durmuş Kurt olarak alanımdaki hastalıkları tedavi edip, sindirim sistemi temelli ameliyatları yaptıkça ve hastaları inceleme sonucunda bu hipotezin ne kadar doğru bir çıkarım olduğunu saptadım. Sindirim sistemi basit bir anlatımla, vücudun ihtiyacı olan enerji ve besinlerin, ayrıştırıldığı, dönüştürüldüğü ve vücuda servis edildiği yerdir. Diğer sistemler sorunsuz çalışmak için ihtiyacı olan enerji ve besini sindirim sisteminden başka yerden talep edemez. Sindirim sisteminde yaşanan bir sorunun ise gündelik yaşam konforundan, beslenmeye, uyumaya, dinlenmeye kadar bütün fiziksel ve psikolojik gereksinimlere direkt darbe vurduğu ve olumsuz etkilediği rahatlıkla gözlemlenmektedir. Bir sorunla hayatımıza bu kadar etki eden yapı, yaşam tarzımızla da aynı derecede etkilenmektedir. Beslenme alışkanlıkları, günlük hereketliliğimiz, alkol ve sigara tüketimi, stres, su tüketimi gibi faktörlerdeki negative faydadaki yönelimler hassas sindirim sistemi organlarını etkilemekte ve sıkıntılar çıkarmaktadır.

Buradan size hemoroid ve buna endeksli bir daha büyük bir pencereden bahsetmek isterim. Hemoroidin ne olduğunu çok detaylandırmadan, anüs ağzındaki damarların şişmesi, tahriş olması ve büzüşmesi sonucu oluşan durum olarak nitelendirebiliriz. Kalıtsal durumlar ve hamilelik gibi kondisyonlar harici dengesiz beslenme, obezite ve şişmanlık, tembel bir yaşamı benimsemek, uzun süreli oturmak, alkol ve sigara kullanımı, yeterince su tüketmemek gibi faktörler hemoroid oluşma sebebidir. Dikkat ettiğinizde bu maddeler sağlıklı yaşam açısından temel maddeler olup, sadece sindirim sistemini değil, diğer sistemleri de kötü etkileyen durumlardır.

Bu kondisyonlar dikkat edilmediğinde uzun vadede birçok sıkıntı ve daha büyük hastalığa sebep olacak bir durumdur. Bugün kolon kanserine yakalanmamak için neler yapılmalı diye araştırısanız yine bu bahsettiğimiz temel maddelere rastlarsınız, kalp sağlığı için de yine aynı şartların söz konusu olduğunu görebilirsiniz.

Hemoroid, bu açıdan bize bir işaret fişeği niteliğindedir. Toplumun nerdeyse yarısından fazlasında gözüken bu hastalık ise yine toplum tarafından her açıdan göz ardı edilmektedir. Neden her açıdan göz ardı edildiği noktasında ilk basamağı temel sağlıklı yaşam dinamiklerine istikrarlı bir şekilde riayet etmeyerek çıkıyoruz. Hastalığın oluştuğu bölge kaynaklı toplumun hala sağlık konu olunca kıramadığı utangaçlık ve başka gelir geçer öncelikler sebebi ile oluşan şişlik, kaşıntı, kanama gibi semptomları ancak aşırı sıkıntı verdiğinde çözüm yolunu düşünerek basamakları çıkmaya devam ediyoruz. Bu noktada hala epey bir kısım insan doktordan önce alternatif yollara bel bağlayarak sıkıntılı süreci kendileri için daha da uzatmaktadır. Hemoroid kaynaklı; uyumak, oturmak, yemek yemek gibi temel gereksinimleri bile yaparken aşırı zorlanan ve hem fiziken hem de psikolojik olarak fazlasıyla yıpranan birçok hasta gördüm. Bu süreç ilerledikçe sağlığa ve yaşam kalitesine daha güçlü darbeler indirmektedir. İstatistiki olarak her 3 kişiden 2 sinde gözlemlenen hemoroid bu belirttiğimiz noktalardan konu ele alrsak toplum olarak sağlıklı yaşam dersinden kaldığımızı göstermektedir. Sağlıklı kalma adına verilen ödevleri toplum olarak yapmıyoruz.

Ameliyatsız Hemoroid Tedavisi : hemoroid.com.tr

Etiketler : Mehmet Durmus Kurt
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX