0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

9 sene önce Şubat ayında yaşanan büyük kırılma

Bundan 9 sene önce 2012 senesinin Şubat ayı Türk siyasi hayatının, genel olarak Türk Devlet tarihinin büyük kırılma noktalarından birine sahne oldu.

*

9 sene önce 7 Şubat 2012'de FETÖ'nün ilk polis-yargı darbe teşebbüsünü yaşadık.

*

Daha önceki askeri darbe süreçlerinden çok farklı bir döneme 9 sene önce bu Şubat ayında girmiştik.

*

Bürokratik vesayetçilik ideolojisi Kemalizmden Gülenizme el değiştiriyordu artık.

*

17-25 Aralık 2013 ve 15 Temmuz 2016 darbe girişimleri de 7 Şubat 2012'nin devamından ibarettir.

*

Dehşet dolu ve olağanüstü bir son 9 sene yaşadı bu ülke. Özellikle 7 Şubat 2012 süreciyle ilgili o dönemi yaşayanlarla bizzat konuştuğum için teferruatlara hakimim.

*

Bundan 9 sene önce sadece Hakan Fidan için değil onlarca MİT mensubu için hukuksuz gözaltı kararları çıkmış ve MİT İstanbul Bölge Başkanlığı'na Fetullahçı polis ekipleri gönderilmişti.

*

İstanbul polisi uyarılmış, MİT mensuplarının görüldüğü yerde yakalanması istenmişti.

*

Aynı dakikalarda Başbakanlık Dolmabahçe Çalışma Ofisi önünde güvenlik amaçlı tutulan terör ekipleri de acil olarak İstanbul MİT Bölge Başkanlığı'na yönlendirilmişti.

*

Başkanlığın kapısına gelen ekip MİT mensuplarının teslim edilmesini isterken ortam bir anda gerildi.

*

Destek için çevredeki tüm yakın ekipler çağrıldı ve kısa süre içinde İstanbul MİT Başkanlığı'nın etrafı Fetullahçı polis ablukasına alındı.

*

MİT'te ise "tam kırmızı alarm" verilmişti. Yenimahalle ve Serencebey kaynıyordu.

*

Fetullahçı savcıların talimatıyla yüzlerce polis MİT binasının etrafını sarmaya başlayınca o bölgedeki tüm MİT görevlileri “Acil Durum” koduyla Başkanlık binasına çağrıldı.

*

Yüzleri maskeli korumalar tam teçhizatlı şekilde ağır silahlarıyla Başkanlık etrafında etten duvar ördü.

*

DEVLET ile paralel devlet bir silahlı çatışmaya girmek üzereydi.

*

MİT Başkanlık binasında bulunan ve haklarında tutuklama emri olan iki MİT görevlisi ise arkadaşlarının yardımıyla binadan gizlice çıkarılarak güvenli bir adrese götürüldü.

*

Eşzamanlı olarak diğer adreslere gönderilen Fetullahçı polisler eski MİT Müsteşarı Emre Taner ve emekli Müsteşar Yardımcısı Afet Güneş'i de tutuklayacaktı.

*

MİT, polisten hızlı davranmış, 42 yıldır teşkilata hizmet veren ve çözüm süreci için inisiyatif alan Taner ve Güneş'i korumalar eşliğinde çoktan güvenli evlere nakletmişti.

*

Adreslerden boş dönen Fetullahçı polis şefleri deliye döndüler.

*

Öte yandan asla bu darbe teşebbüsünden de geri adım atmadılar.

*

Tüm bu sürecin beyni 22 Temmuz 2014’ten beri FETÖ'den tutuklu olan malum polis şefidir. Tam bir organizatör zekaydı bu polis şefi.

*

Ben bu adamla 10 Şubat 2012'de MİT'in kayıtlarına da giren 9 dakika 27 saniyelik bağırış çağırış içinde bir konuşma yaptım.

*

Yüzlerce MİT mensubunu tutuklama niyetlerini de gizlemiyorlar ve kendilerine çok güveniyorlardı.

*

Ben bu polis şefinin üstüne gittikçe iyice öfkelendi ve “O Hakan Fidan denen astsubay parçasını feriştahı bile gelse kurtaramayacak” diye avaz avaz bağırmaya başladı.

*

7 Şubat'ta başlayan bu teşebbüs günlerce yeni alt teşebbüslerle devam etti ve ancak 18 Şubat'ta tehlike tamamen bertaraf edilebildi.

*

Bu 11 günün hikâyesi özellikle sinema ve TV dizileri için inanılmaz bir malzemedir.

*

Şu ana kadar bu mevzuyla alakalı yapılan filmler ve TV dizileri iyi niyetli ama maalesef yetersizdir.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX