0530 708 54 54
0530 708 54 54
26 Temmuz 2021 Pazartesi 08:00:00 - Güncelleme:26 Temmuz 2021 Pazartesi 08:00:00

Bel ağrısını azaltan bitkisel kürler

Bel fıtığı ağrısından kurtulmak için rezene, kozalak, defneyaprağı ve kırkkilit otundan hazırlanan kürleri deneyin. Yemeklerde de bol bol marul ve dereotu tüketin.

Bel fıtığı ağrısından kurtulmak için rezene, kozalak, defneyaprağı ve kırkkilit otundan hazırlanan kürleri deneyin. Yemeklerde de bol bol marul ve dereotu tüketin.

Yoğun bir şekilde bel ağrısı yaşayan kişilerin genel teşhisi, bel fıtığı olmaktadır. Bel ağrısı durumu, genel olarak her 5 kişiden 4'ünde görülen dolayısıyla sık karşılaşılan önemli bir rahatsızlıktır. Bu kadar sıklıkla karşılaşılan bu semptom, en çok 35-60 yaş arasında olan kişileri etkilemektedir. Belimiz, birbiriyle sıkı bir şekilde bağlı olan; eklemler, kaslar, kemikler ve sinirlerden oluşmaktadır. Örneğin boynumuzda 7, sırtımızda 12, belimizde ise 5 adet omur kemiği bulunmaktadır. Omurgamızın ana yapısını bu kemikler ve kuyruk sokumu oluşturmaktadır. Bel fıtığı durumu tespit edilmiş olan kişilere öncelikle ilaç tedavisi uygulanmaktadır. Şayet olumlu bir cevap alınmıyorsa fizik tedavi sürecine geçilmektedir. Fakat bu tedavi de fayda etmezse, cerrahi operasyon aşamasına geçilmek zorunda kalınabilir. Genel olarak hastalar ameliyat olmaktan kaçındıkları için bitkisel tedavi, alternatif tıp ve şifalı kür yöntemlerine yönelmektedirler.

Taze kozalak kürü

4-5 gram taze temiz kozalak, 1 bardak suyun içerisine atılır ve 10 dakika kadar kaynatılır. Hazırlanmış olan bu karışım tatlandırılarak, günde 1 bardak ölçüde içilir.

Defneyaprağı kürü

10 gram kadar defneyaprağı, 5 dakika süreyle kaynatılır. Bir süre demlendikten sonra günlük 2 bardağı aşmayacak şekilde tüketilir.

Rezene kürü

5 gram kadar rezene tohumu, 1 bardak kaynamış suyun içine atılır ve demlenmesi beklenir. 3 dakika kadar demlendikten sonra günde 2 bardağı aşmayacak şekilde tüketilir.

Kırkkilit otu kürü

Bir bardak kadar klorsuz su, cezvenin içine alınır. Üzerine 2-3 parça kırkkilit otu eklenir. 5 dakika kadar kaynatılır. Ilıyınca, lapa olan kısmı bele sürülür. Bu uygulamanın 2-4 hafta süre boyunca tekrarlanması gerekmektedir. Lapa kısmından kalan suyu ise günde bir bardakla sınırlı kalmak şartıyla içilebilir. Ya da banyo sonrasında bu su, son durulama suyu olarak bel kısmına dökülebilir.

Fesleğen kürü

Bir su bardağına 9-10 fesleğen yaprağı koyun ve kaynatın. Soğuduktan sonra bir tutam tuz ekleyerek için. Kas gevşetici özelliğinden dolayı bel tutulmasına iyi gelir.

Papatya çayı

Günde 1 bardak papatya çayı tüketmek gergin kas dokularını rahatlatır. Bel ağrılarını giderir. Bunun için bir bardak suda 4-5 tane papatyayı kaynatın ve günde 2 kere, 4 gün boyunca için.

Etiketler : Bel fıtığı ağrısı REZENE KOZALAK PAPATYA ÇAYI
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX