0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

Cihat Yaycı muamması

Tümamiral Cihat Yaycı Başkan Erdoğan’ın imzaladığı bir kararname ile görevden alındı ve Genelkurmay emrine verildi.

*

Bunun üzerine medyada bir fırtına koparıldı. Ardından da Cihat Paşa istifa etti ve bir açıklama yayınladı.

*

Cihat Yaycı hadisesi çok dikkatle incelendiğinde ortada ciddi bir muamma gözüküyor.

*

Yaycı bir yandan Başkan Erdoğan’a ömrü boyu sadakat içinde olacağını söylüyor hükümete yakın isimlere.

*

Fakat diğer yandan Başkan Erdoğan ve ailesine sistematik düşmanlık eden, alenen suç uyduran ne kadar gazeteci ve yazar varsa onlarla da kanka vaziyette olan yine Cihat Paşa.

*

Bu durum için söylenecek Türkçe atasözü ancak Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu olabilir.

*

Cihat Yaycı’nın PR yapmayı çok sevdiği ve her kesimden gazetecilere ve televizyonlara çıkan eski askerlere bol bol kendi lehine bilgi servisi yaptığı bilinen bir konu.

*

Elbette bu sistematik PR çalışması-ki çoğunlukla bu yazdırılan yazılarda Hulusi Akar’a da ağır eleştiriler oluyordu- Genelkurmay ile Mili Savunma Bakanlığı’nı rahatsız etti ve Yaycı ile birlikte çalışmak istemediler. Bu da çok doğal ama benim bahsettiğim bundan da daha problemli bir konu.

*

Türkiye’de Başkan Erdoğan ve ailesinin bireylerine organize suç örgütü muamelesi yaparak sistematik iftira atan belli medya çevreleri var.

*

Bunlar 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nda yer alan ‘Suç uydurma’ maddesini ihlal ediyorlar.

*

Hayali suç örgütleri yaratıp Başkan Erdoğan ve aile bireylerinin üzerinde terör estirmeye kalkıyorlar.

*

Bunların bir kısmı ile ilgili yürümekte olan ve devam eden soruşturmalar var. O yüzden isimlerini vermek istemiyorum.

*

Ama bu isimlerin hemen hepsi iki gündür Cihat Yaycı’ya tam destek veren ve Yaycı’dan aldığı bilgileri de kamuoyuna prezente eden kişiler.

*

Yaycı’ya destek olan herkes bu kategoridedir diye bir durum yok. Fakat dediğim düşmanlığı yapanların hepsinin duruşu aynı ve Cihat Yaycı ile çok yakın ilişkileri olduğu herkesin malumu.

*

İşte bu noktada gerçekten tuhaflık var… Cihat Yaycı’nın PR yaptırmak için sürekli gazetecilerle temas kurmasının doğru olup olmadığı ayrı bir mesele. Burada benim bahsettiğim daha da vahim bir olay.

*

Öyle ki hem Yunan medyasında hem FETÖ’cü hesaplar tarafında kendiyle ilgili çıkan haberlerin hepsini tek tek köşe yazarlarına sürekli gönderen bizzat Cihat Yaycı.

*

Öyle ki belli meşhur yazarlar sürekli gönderilen bu servislerden boğulmuş ve bıkmış.

*

Bir amiralin sürekli bu işlerle uğraşması makul ve mantıklı mı? Cihat Paşa bu emeklilik günlerinde kendine bu soruyu sormalı.

*

Amiral’in sürekli gönderdiklerinden bıkmayıp mutlu olanların da zaten köşelerinde Yaycı’nın gönderdiklerini okuyorsunuz. Zaten birbirine çok benzeyen tezler. Tek merkezden servis edildiği çok belli.

*

Sayın Amiral Yaycı yakın temasta olduğu kimi kişilerin Başkan Erdoğan ve ailesine yönelik hasmane tutumlarını ve adeta uyduruktan bir kriminal örgüt yaratma gayretlerini görmüyor mu? Görmemek elde değil. Çünkü Tayyip Bey ve ailesine düşmanlık ve suç isnadı alenen yapılıyor.

*

Şimdilik daha fazla uzatmayalım. Başkan Erdoğan’a sadakatli olduğunu iddia eden bir amiral bu yaptıkları üzerine de derinlemesine düşünecektir diye inanıyorum.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX