0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

Kovboy artık açık oynuyor 

Ortadoğu’da özellikle Suriye’de yapımcı kovboyun planları sıkıntıya girdi. Planlar, beklemediği noktalardan darbe alınca, sersemleşti. Tıpkı eski Teksaslı kovboylar gibi, çılgınca etrafa ateş açmaya başladı. Artık ilke, ahlak, kural tanımıyor. 

Kovboyun planlarını Türkiye-Rusya yakınlaşması bozdu. Bu nedenle kimyası bozuldu ve kafasının gerisinde muhafaza ettiği düşünceleri diline vurmaya başladı… 

Ne vefa, ne müttefiklik/dostluk, ne de devlet felsefesi… Her şeyi unuttu!.. 

Kovboy, artık çıplak!.. Hem de çırılçıplak!.. 

Üstelik utanma duygusunu da kaybetti!.. 

Musul operasyonuna ihanet etti; işi yarım bıraktı. El-Bab operasyonunda taahhütlerini yerine getirmedi, Türkiye’yi yalnız bıraktı… Türkiye bunu hatırlatınca, utanmadan-sıkılmadan şunu önümüze koydu: PKK/PYD’ye karışma, ben de sana El-Bab operasyonunda yardım edeyim… Biz, bu küstah ve ahlaksız teklifin şokunu daha üzerimizden atmadan ABD’li General Wesley Clark’ın “DEAŞ'ı biz kurduk” itirafı bomba gibi medyaya düştü!.. 

Daha neler, neler!.. 

Bu konuda lafı uzatmaya gerek yok!.. 

Kovboy, öfkesinden eteğindeki bütün taşları döküyor!.. 

Aslı bu, nesli bu!.. Eşkiyanın genetiğini taşıyandan ancak bunlar beklenir!.. 

Avrupa’nın katillerinin, hırsızlarının, gaspçılarının işgal edip, yerli halkını soykırıma uğrattıktan sonra kurdukları devletin felsefesi de bu olur ancak!.. 

Kovboy elbiselerini çıkarıp, takım elbise giyip, kravat takarak bunların medeni olduğunu zannettik!.. 

Sözün özü, şu Trump koltuğa oturup, 3-5 ay geçene kadar, çok dikkatli davranmalı… A,B,C… planları yapmalı ve diplomasiye ağırlık vermeliyiz!.. 

Rusya-ABD dengesini, bir saniye bile olsa gözardı etmemeliyiz!.. 

ABD’nin Rusya ile yeniden anlaşma ihtimalini, sakın ha sakın, bir an için aklımızdan çıkarmamalıyız!.. 

Koltuğumuzun altında bu ihtimale karşı güçlü ve akıllı bir dosyamız olmalı!.. 

Prof. Dr. Mehmet Çelik Diğer Yazıları

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX