0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

Gasp ve talan planlarına dikkat!

Dün bir emlakçı dostuma uğradım. Bir çay içip, biraz sohbet ettik… Konu döndü-dolaştı Feto’ya geldi. Hocam dedi, haberin yoktur, müthiş bir talan planı yapılıyor. Ne talanı dedim, Feto’nun gasp ettiği mallar (arsa, arazi, bina, daire, dükkan…) kısaca her türlü gayr-ı menkullerin satışı yapılacak. Emlakçıların çoğunluğu bilirkişi olmak için Adliye’ye müracaat ettiler, ediyorlar. 

Parası-pulu olan gözaçıklar da tanıdıkları emlakçıların ofislerinden çıkmıyorlar. Nerede, ne tür gayr-ı menkul var, hepsinin listeleri ellerinde… Emlakçılarla çeşitli pazarlıklar içindeler!.. 

İstenen ve planlanan şey şu: 

Emlakçılar, bilirkişi olarak bu gayr-ı menkullerin fiyatlarını “düşük” belirleyecekler… Bu paralı kişiler de bu gayr-ı menkulleri ucuza kapatacaklar… 

Bir diğer planlanan nokta, parası olanları tasnif ve organize edecekler, kimse kimseye rakip olup, fiyat arttıramayacak!.. 

İşin sonucunda da emlakçı memnun edilecek tabi!.. 

Konuyu detaylandırmaya lüzum yok, yetkililer ne demek istediğimi anlamışlardır. Bilirkişi raporlarında, emsaller hep ucuz semtlerin kör noktalarından seçilir ve fiyatlar bunlarla kıyaslanarak hazırlanır. Şehri ve semti tanımayan hakimler de bu ahlaksızlığı anlayamazlar! 

Şunu net olarak ortaya koyalım: Bu mallar Feto’nun babasının malları değil… Milletin hile, şantaj, tehdit ve dini hisleri istismar yoluyla gasp edilmiş mallarıdır. 

80 milyonun, tüyü bitmemiş yetimlerin hakkının olduğu mallardır. Bu malların değeri, kuruşu kuruşuna hazineye akmalı ve yine millet için harcanmalıdır! 

Bunu sağlayacaklar da siyasi irade ve hukukçulardır. Kılı kırk yarmalı ve son derece titiz bir şekilde süreç takip edilmelidir. Uygun olmayan bilirkişi raporları, mutlaka afişe edilmeli ve emlak ruhsatları da iptal edilmelidir. 

Hatta satışlardan önce, her mülkün bilirkişi raporları da adliyede panolara asılmalı, bu konuda gelecek şikayet ve ihbarlar da titizlikle takip edilip, gereği yapılmalıdır!.. 

Ömerler mi arıyordunuz?.. Alın size fırsat, bakalım kaç tane Ömer çıkacak, millet de görsün!.. 

Cenazelerdeki helallikle, Hac’da rektefeyle sıratı geçemeyeceksiniz bilesiniz!..

Prof. Dr. Mehmet Çelik Diğer Yazıları

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX