0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

Vicdan ile cüzdan arasına sıkışmak! 

Türkiye sadece ABD’nin başlattığı ekonomik saldırıya karşı değil, Suriye’de de bir bekâ mücadelesi veriyor. Entarili teröristler, ABD’den aldığı destek ile sözde özerlik ilan edecekmiş. Hem ekonomik hem de jeopolitik anlamda saldırıya uğradığımız bugünlerde vicdan ile cüzdan arasında sıkışıp kalmayalım. 

Yani “ Neye yatırım yapsak da kazansak “düşüncesi, bugünlerin en düşündürücü ve en acı düşüncesidir. 

Devlet, dışarıda düşman ile mücadele ederken içerde kendi milletini ikna için enerji tüketmemelidir. Millet, sözde değil özde devletinin yanında olmalıdır. Sosyal medyadan destek, mevduatlarda köstek olmamalıdır. 

Devletine destek olmak için “ Acaba ben bugün devletim ve ülkem için ne yapabilirim ?” diye düşünenler varsa buyurun size fırsat. 

Hem siz kazanın hem de devlet. 

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından, yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılması, finansman araçlarının çeşitlendirilmesi ve yatırımcı tabanının genişletilmesi amacıyla 10 Eylül'den itibaren Ziraat Bankası ve Ziraat Katılım Bankası şubeleri aracılığıyla Türkiye genelinde etaplar halinde altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası talep toplama işlemleri ve ihracı yapılacak. 

1. etap talep toplama işlemleri 10-14 Eylül arasında gerçekleştirilecek. 

Altına dayalı kira sertifikası, Ziraat Bankası ve Ziraat Katılım Bankası şubeleri, altın tahvili ise sadece Ziraat Bankası şubeleri aracılığıyla satışa sunulacak. Altına dayalı kira sertifikası, Ziraat Bankası ve Ziraat Katılım Bankası şubeleri, altın tahvili ise sadece Ziraat Bankası şubeleri aracılığıyla satışa sunulacak. 

Senetler, 2 yıl (728 gün) vadeli olacak talep toplama dönemini takip eden hafta çarşamba günleri yatırımcıların hesaplarına aktarılacak. Yatırımcısına her 6 ayda bir altın fiyatına endeksli yüzde 1,20 (yıllık yüzde 2,40) getiri sağlayacak. Getiriler yatırımcıların hesaplarına Türk lirası cinsinden yatırılacak. 

Yatırımcıların, vade sonunda anaparalarını 1 kilogramlık külçe altın veya Darphane tarafından üretilen çeyreklik Cumhuriyet ziynet altını olarak talep etmeleri durumunda söz konusu taleplerini her bir etap için geçerli olan fiziki altın talep etme dönemlerinde (1. etap için 10-14 Eylül, 2. etap için 17-21 Eylül, 3. etap için 24-28 Eylül, 4. etap için 1-5 Ekim, 5. etap için 8-12 Ekim, 6. etap için 15-19 Ekim ve 7. etap için 22-26 Ekim tarihlerinde) Ziraat Bankasına/Ziraat Katılım Bankasına başvurarak iletmeleri gerekecek. 

Uygulama kapsamında sadece 22 ve 24 ayar altınlar kabul edilecek.  22 ayar bilezik, kolye gibi takılar gerekli şartları sağlaması durumunda değerlendirilecek olmasına karşın üzerinde değerli ya da değersiz taş bulunan herhangi bir altın (takı) ve ayrıca Reşat altınlar görevliler tarafından kabul edilmeyecek. 

Altınlar hiçbir iskontoya tabi tutulmaksızın saflığı oranında birebir olarak kabul edilecek. Bu aşamada yatırımcılar herhangi bir kayba uğramayacak.  Altın tahviline ve altına dayalı kira sertifikasına sadece gerçek kişiler (bireysel yatırımcılar) yatırım yapabilecek. 

1000/1000 saflıktaki 1 gram altın karşılığında bin tahvil ve kira sertifikası aktarılacak.  

Söz konusu senetler fiziken basılmayacak, Merkezi Kayıt Kuruluşu bünyesinde yatırımcı bazında kayden saklanacak. 

Şimdi sıra sizde, evde ya da banka kasalarında sakladığınız altınları ekonomiye kazandırın devlet ve millet kazansın..

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX