0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

Galatasaray şahlandı

Terim'in takımını sonunda şampiyon yapacağına inanıyorum. Yabancıların sayısı bu kadar çok olmasaydı Sivas, Gençler ve Kasımpaşa’ya yenilmezdi, aradaki fark en az on puan olurdu. Büyük takımlarla oynadıkları maçlardan çok puan topladıkları için kupayı alacaklarına inancım çok fazla. Galatasaraylı futbolcular 90 dakika boyunca savaştılar, BJK’ye top oynayamaz hale getirdiler, GS’nin hücumda etkinlikleri çok etkili olurken BJK’daki futbolcular lakayt düşüncede oldukları için en az üç gol atabilme imkanını bulmalarına rağmen beceremediler. Galatasaray’ı yönetenler kadar taraftarlarımızı da kutluyorum, sahadaki takımı çok güzel coşturdular. Sahanın her yerinde egemenlik kurdular. Çok az  günler kaldı, başkanımız Mustafa Bey'in sessiz duruşu da bence çok önemli, maçlardan önce TV’lere yeneceğiz diye beyanatta bulunmanın zararlı olduğunun farkındaydı, rakip futbolcuları tahrik  etmenin zararını yaşayabilirdi. Futbolcuların hepsi yabancıydı o nedenden ben de tereddüt vardı. Son maçlarda Terim saha kenarında çok asabiydi, bence yaşı ve kilosundan dolayı açıkçası çok korktum. Önümüzdeki günlerde futbolcuları bu havada oynatabilirse Terim kupayı alır, müzemize götürür.

KONGREDE 7 ADAY ÇIKABİLİR

Aday sayısı giderek artmaya başlıyor. Şu anda üç aday var yarın kaç olur bilmem bana adayların yediye çıkacağını söylüyorlar, başkanımız Mustafa Cengiz söz verdi. Bence verdiği sözden dolayı seçimi kaybederse yazık olur. Başlangıçtan bugüne kadar ki dönemde yararlı olmakta, hatalı girişimleri yok, TV’lerden uzak duruyor. Temel konuların içerisine girişi de takdir toplamakta. Dursun kardeşimizin seçimlere girmesini bile istemiyorum. Üst üste iki seçim kaybetmesi onun emeklerini ebediyen boşa çıkarır. Üç ayda iki seçim kaybedene camia önem vermiyor. Bu hatayı yapanlar camiamızda asla bir daha seçim kazanamadılar. Şimdi maziye bir bakalım, Aysal, Yarsuvat, Dursun, Mustafa başkanlık yapmış konumdalar. Bu seçimi de hesaba katarsak dört yıla bu seçimi de koyarsak rakam 5. Başkan seçeceğiz. Acaba futbol aleminde dört yılda beş başkan seçimi yapan kulüp var mı? Garanti veririm ki yoktur. Bu beş başkan döneminde kaç teknik direktör değiştirmişiz; Terim, Hamza, Riekeringk, Orhan, Taffarel, Denizli Tudor, iki İtalyan ve Terim ikinci defa değişim sayısı on, asla ünlü takımlarda böyle bir trajedi yaşanmamıştır. Seçim günü genel kurul üyelerimiz bu tabloya bakarak karar vermeliler. Bu gidişatta ki hatalardan sorumlu olan bence genel kurulumuzun içerisinde kişileri Galatasaray’ı düşünerek emin elde olmasını sağlayanlara oylarını vermeliler. Özellikle hızla aşağı doğru gidilirken önce kulübü sonra da kendimizi düşünmeliyiz. İşte bir ay sonra seçim var, arkadaşımdır, bana iyiliği vardır, ben onu çok severimi arka plana atmalıyız.  En yararlı olanlara oyumuzu vermeliyiz.

KALECİLER ÇOK HATA YAPIYORLAR

Uzun zamandan bu yana kalecileri izliyorum, çok hatalar yapıyorlar. En büyük hataları kalelerini sık sık terk ediyorlar. Hem o kadar uzaklara gidiyorlar ki bekler kaleye sık sık geçmek zorunda kalıyorlar. Topun gelişine egemen olmak için ondan uzak durmalılar, aksine hemen fırlayıp çizgiden uzaklaşıyorlar. Açı hesabını yapsınlar görelim, topa nerede olursa yakalayabilirler, uzakta ise yakalama şansı daha yüksek. Simoviç’i çağırıp ders verdirmeliler. Bu işin profesörüdür o. İki üç ders anlatsın, kaleciler de değişim mutlaka olur.

Doğan Sarıbeyoğlu Diğer Yazıları

Terim’le uğraşmayın

15 Eylül 2019

Galatasaray zorda

07 Eylül 2019

Galatasaray başarısız

27 Ağustos 2019

Futbolumuz güç kaybediyor

20 Ağustos 2019

Galatasaray’da karmaşa var

14 Ağustos 2019

Fatih Terim ve Galatasaray

07 Temmuz 2019

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX