0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

Futbolumuz için ağlamalıyız

Son yıllarda inanılmaz bir kalite eksilmesiyle futbolumuzu yok ediyoruz. Her güçlü takımda bir ya da iki kendi futbolcularımız olduğunu ağlayarak izliyorum. Ulusal takımımız dünya üçüncüsü olmuştu, o takıma dönüp bakınca o değerde futbolcumuz bu günlerde bir ya da iki kişiden fazla yok dersem yalan olmaz. Metin Oktay, Sergen, Hakan, Tanju, Bülent’ler, Recep, Cemil, Hasan Şaş, Ergün, Ali, Metin, Burhan, Basri gibiler yok denecek kadar bu günlerde az sayıdalar. Derlenip toparlanmak gerekirken futbolumuza en ağır darbeyi vuruverdik. Yabancı futbolcu transferlerini serbest bıraktık. Artık takım kadroları okunurken yabancıların isimlerinin % 90 seviyesine çıktığını görüyoruz. Ulusal takımımızı bu nedenden kulübede oturanlardan seçmek zorunda kalıyoruz. Defalarca yazıyorum daha da yazmaya devam edeceğim. Terim’e karşı savaş açan eski futbolcularımızı da yazmaya devam edeceğim. Herkes ülkenin çıkarlarını düşünüyor. Şimdilerde eskilerde yenilerde kendi çıkarlarını düşünüyorlar. Futbol federasyonunu ele geçirmek istiyorlar, Eşfak Aykaç, Ali Uras, Şenez Erzik ve O.Ş. Apak gibilerin yerini almak isteyen eski futbolcularımızın hallerine bir bakın, gerçekleşirse de oturup ağlayın. Başka çare yok. Bu insanlar gerektiğinde UEFA’ya gidecekler. Başka devletlerin federasyon başkanlarıyla görüşmeler yapacaklar. Devletle ilişkiler yürütülecek. Nasıl yapacaklar bunları… Topa ayakla iyi vurmak başka, beyinsel kültürle yapılacak olan işler başka… Devletimizin başındaki insan futbolsever biri, vaktiyle de oynamış biri ama işi başından aşkın devletin bütün idaresini ele almış konumda… Söyleyeceğini okuduk, duyduk, yabancıları doldurursanız bizim futbolumuz biter diyerek doğru yolu önerdi. Artık ne yapılması gerektiği biliniyor. Kendi futbolcularını kulübeye iten bir sisteme son verilecek. Yeni bir TFF kadrosu oluşturulacak, politikacıların olmadığı bir yönetim iş başına getirilecek ama ahbap işi olmayacaklardan seçilerek gelecekler. Aksi takdirde on yıl futbolumuzu toparlayamayız,  yok eder gideriz.

 

GALATASARAY LİDER OLDU

 

Bu konum ne kadar devam edecek göreceğiz. Bu güne kadar başarılı olup liderlik koltuğuna oturması bile Galatasaraylıları mutlu ediyor. Futbolcular gereken eforu fazlasıyla kullanır hale geldiler. Takımdaki oyuncular içerisinde kim ne kadar gol atabilir de Gomis en ön sırada, kaleye topu gönderirken ayağı sağ olsun sol olsun fark etmiyor, çok becerikli vuruşlarla skorer olduğunu kanıtladı. Onun yanında Sinan oynarsa büyük maçları da omuzlayabilirler diye düşünüyorum. Kalecimiz belli değerde, önemli olan geri dörtlünün büyük maçlarda neler yapacağı, onlar rakip ataklarına karşı başarılı olurlarsa bence takımın gücü çok artabilir. Kadro gençlerden oluşmuş gibi orta alanda Sneijder’le Selçuk’un olmasını çok isterdim. Zor maçları onlar yokken nasıl kazanacağız bilmiyorum. Ancak maçlar oynanınca anlayacağız neler olup olmayacağını. İleride Gomis ve Sinan olursa rakip takım nasıl defans yapacağını şaşırabilir. Başarı forvet güçlü olursa yaşanır. Gomis ve Sinan’ı her defans önleyemez, geri dörtlüde Hakan’a şiddetle ihtiyaç var. Hava toplarına çok hakimdi, defans kurgusunu o düzenliyordu, tekmeye ayak uzatırdı. Akıllı futbolcuydu. Yarınlarda Fenerbahçe, Beşiktaş, Başakşehir, Trabzonspor maçları var. Teknik direktörde Tudor olunca korkmamak mümkün değil. Galatasaray’ın şu ana kadar olan başarısında güçlü takımlarla maç yapmamış olmasının da rolü var olduğunu düşünüyorum. Gün gelir derbiler oynanacak, yarısında galip gelirse yolu açık olur. Çok kalmadı bir ay sonra güçlünün kim olacağını göreceğiz.

 

KALECİLERLE BAŞARILI OLUNMAZ

 

En güçlüsü Galatasaray’da Muslera, süper kaleci sayesinde puan kazanılıyor. Beşiktaş’taki kalecide beyinsel hata yapma olanağı var. Trabzonspor’un kalecisi de bence iyi değil. Alanyaspor’daki kalecide bunlardan pek farklı olacak güçte değil. Fenerbahçe’de Volkan toparlanmalı onun yerini kimse alamaz. Kırgın ve küskün gibi… Morale ihtiyacı var. Antalyaspor az hata yapıyor. Trabzon’daki de hatasız oynuyor. Kaybedilen maçlarda iyi oynayamayan futbolculardan daha çok da kalecilerden suç aranır. Bu yıl yabancı kaleciler çoğunluktalar onlarında alışma dönemi biraz uzayabilir, beklemeliyiz…

Doğan Sarıbeyoğlu Diğer Yazıları

Terim’le uğraşmayın

15 Eylül 2019

Galatasaray zorda

07 Eylül 2019

Galatasaray başarısız

27 Ağustos 2019

Futbolumuz güç kaybediyor

20 Ağustos 2019

Galatasaray’da karmaşa var

14 Ağustos 2019

Fatih Terim ve Galatasaray

07 Temmuz 2019

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX