0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

68 ton demir ne oldu

MUHALEFET etmek Türkiye’de en kolay iştir. Yapılan her şeye sallamak, bu fiyata bu iş mi yapılır demek en basit muhalefet yöntemidir. İşte bizim meslekte de bu geçerlidir. En çok sallanan yer de Türkiye Spor Yazarları Derneği'dir. Gelen başkana ne iş yaparsa yapsın otomatik muhalefet yapılır. Bunları niye yazdım TSYD'nin havuzu yazın bakıma alındı diye çoğu üye genel başkan Oğuz Tongsir'e sallıyor. Oysa başkan bu yaz sıcağında gecesini gündüzü- ne katmış derneğin kasasından para çıkarmadan 68 ton demir kullanıp 30 yıllık havuzu tamir ediyor. Alkışlarımızı Oğuz Tongsir'e gönderiyoruz.

Yüz değil yüzsüz tanıma

SPORDA şiddete alınan yeni önlemler dün açıklandı. Statlarda yüz tarama sistemi olacakmış ve taraftarlar bu sistemde taranıp potansiyel suçlu ise içeri alınmayacakmış. Bence sporumuzum içindeki yüzkarası bazı kulüp idarecileri içindeki yüzsüz olanları tarayıcı bir sistem bulunmalı. Tribünleri en çok kışkırtan onlar da…

Faul sonrası yatmalar

GEÇEN sezon Süper Lig’de toplam 8892 faul yapıldı. Oynanan maçların toplam süresi ise 27540 dakika idi. Peki bu fauller nedeni sonra yere yatıp kalmalar ile bu yaklaşık 28 000 dakikanın kaç dakikası oynanamadı biliyor musunuz? Tam 4500 dk. Yanlış okumadınız, 4500 dk! Bu da şu demek, maç sürelerinin yaklaşık % 16’sı fauller nedeni ile oynanamadı. Olayı daha da öte taşıyalım. Bu süreleri haftaya çevirdiğimizde tam 5.5 hafta demek. Yani ligin nerede ise 6 haftalık bir kısmı faule bağlı zaman kaybına kurban gitti. Yazık, günah, seyirciye, seyir zevkine... Katkılarından ötürü istatistik uzmanı Dr. Gürkan Kubilay'a teşekkür ediyorum.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX