Yıldıray Baştürk: Fatih Terim beni kadrodan çıkardı ve kariyerim düşüşe geçti

Yayın Tarihi: 16 Kasım 2017 Perşembe 14:59:00

Güncelleme Tarihi: 16 Kasım 2017 Perşembe 15:01:00

Eski futbolcu Yıldıray Baştürk, A Milli Takım kadrosundan çıkarılması ve yaşadığı sakatlıkların futbol hayatında kırılma noktaları olduğunu söyledi.

Alman spor dergisi Kicker'a konuşan eski milli futbolcu Yıldıray,  futbol kariyerinin dönüm noktalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yıldıray, eski Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in 2008 Avrupa  Futbol Şampiyonası finalleri öncesinde kendisini kadrodan çıkarmasına çok  şaşırdığını ve kariyerinin düşüşe geçtiğini söyledi.

Söz konusu şampiyonanın eleme turunda birçok karşılaşmada oynadığını  hatırlatan Baştürk, "Fatih Terim tarafından çağrıldım. 26 kişilik kadrodan üç  futbolcu çıkarılması gerekiyordu. Beni etkilemeyeceğinden emindim. Konunun benim  takımdaki rolümle ilgili olduğunu sandım. Terim, beni finallere götürmeyeceğini  söylediğinde çok şaşırdım. Ondan sonra sakatlıklar dönemi başladı. Bundan dolayı  da Stuttgart'ta yeniden form tutamadım." şeklinde konuştu.

En beğendiği teknik adamlar arasında Klaus Toppmöller'in özel bir yeri  olduğunu belirten Yıldıray Baştürk, Bayer Leverkusen'de forma giydiği dönemde  Alman çalıştırıcı tarafından büyük destek gördüğünü anlattı.

Yıldıray, Altın Top (Ballon d'Or) ödülünde 9'unculuk elde etmesinin  hatırlatılması üzerine de, "Henüz 23 yaşındaydım ve hayatımın en formda  dönemiydi. Ödül sıralamasında yer almak güzeldi." değerlendirmesinde bulundu.

Futbolun ardından emlakçılık yaptığını anlatan Yıldıray Baştürk, bazı  maçları statta takip ettiğini kaydetti.

AA