Sihirli Annem'in Betüş'ü İnci Türkay: "Ters köşe roller oynamak istiyorum"

Yayın Tarihi: 09 Temmuz 2026 Perşembe 10:11:00

Güncelleme Tarihi: 09 Temmuz 2026 Perşembe 10:11:00

'Liste' adlı tiyatro oyunuyla yıllar sonra sahneye geri dönen İnci Türkay, kariyeri ve hayalleriyle ilgili samimi açıklamalarda bulundu. Katıldığı YouTube programında; "Betüş karakteri kariyer yönetiminizde bir konfor alanı mı oluşturdu yoksa, üzerinize yapışan bir algı nedeniyle aşmanız gereken bir bariyer mi?" sorusuna cevap veren Sihirli Annem'in Betüş'ü İnci Türkay, "Betüş'ün üzerime yapışmasından çok mutluyum ama ters köşe roller de oynamak istiyorum." yorumunda bulundu.

HABER MERKEZİ

ABONE OL

Tercüman'da yayımlanan 'Olmak ya da Olmamak - Tiyatro, Hayat ve İnsan' programına konuk olan Türkay, Betüş karakteriyle gelen tanınırlık sonrası kariyer yönetimiyle ilgili, "Bu size kariyer yönetiminizde bir konfor alanı mı oluşturdu yoksa, üzerinize yapışan bir algı nedeniyle aşmanız gereken bir bariyer mi?" şeklindeki soruya, şu cevabı verdi:

"Evet üzerime yapışan bir karakter ama aşmam gereken bir bariyer değil bence. Üzerime yapışmasından çok mutluyum, konfor alanım kesinlikle değil. Çünkü Betüş de çok ciddi bir karakter; o samimiyet, bilinirlik, inanınırlık ve güvenilirlik için çok uğraştım. Yıkmaya uğraşmıyorum ama ben bir oyuncuyum, tiyatroda beni çok iyi tanıyorlar. İhtiras oyununda rol alırken, seyirci baya kötü sözler söyleyip bağırmıştı. İnandırmışım ne güzel. Çok ters köşe rollerim oldu benim ama tiyatroyu 10 kişi seyrediyorsa, televizyonu 1 milyon kişi seyrediyor. Ve beni herkes, tatlı şeker Betüş olarak tanıyor. Ne güzel, tanısınlar; Betüş'ü çok seviyorum. Yıllar sonra onunla yine bir yola çıktık, çok da mutluyum bundan. Ama bir oyuncu olarak esas konfor alanımdan çıkıp ters köşe bir rol oynama isteği, çok yoğun bende. Ki Liste'yi seçmemdeki en büyük sebeplerden biri; hem mesajı hem oyunun güzelliği, zaten ödüllü de bir metin."

"İki tane kadın figürü var şu anda hayatımda; bir tanesi parmağını şıklatıp her şeyi kolayca hallediyor. Mutlu, umutlu, hiçbir hata yapmıyor. Bir diğeri o kadar gerçek ki; hata yapıyor, dağılıyor, toparlayamıyor, kusursuzluğu arıyor, kusursuzluğu aradıkça daha da dağılıyor gerçek bir karakter. Bu iki karakteri oynamak bana şu an için, çok büyük bir keyif veriyor ve kendimle mücadele etmiş oluyorum. Mutsuz değilim hiçbir zaman Betüş'ün yapışmasından. Ne güzel keşke insanlara böyle olumlu, güzel, umut dolu karakterler yapışsa."