0530 708 54 54
0530 708 54 54
10 Ekim 2019 Perşembe 09:37:00 - Güncelleme:10 Ekim 2019 Perşembe 09:38:00

Fırat'ın doğusu haritada nerede? Fırat'ın doğusu neresi?

Fırat'ın doğusunda Pınar Barışı Harekatı başladı. Teröristleri etkisiz hale getirmek için harekat 16:00'da başladı. Fırat'ın doğusu neresi? merak ediliyor. Harekatın yapıldığı bölgede hangi illerin yer aldığı araştırılıyor. Fırat'ın doğusu haritada nerede? Fırat'ın doğusu neresi? sorularının yanıtı ve Fırat'ın doğusunun haritadaki yeri haberimiz içerisinde yer alıyor.

Fırat'ın doğusunda Pınar Barışı Harekatı başladı. Teröristleri etkisiz hale getirmek için harekat 16:00'da başladı. Fırat'ın doğusu neresi? merak ediliyor. Harekatın yapıldığı bölgede hangi illerin yer aldığı araştırılıyor. Fırat'ın doğusu haritada nerede? Fırat'ın doğusu neresi?  sorusunun yanıtı ve Fırat'ın doğusunun haritadaki yeri haberimiz içerisinde yer alıyor. Pınar Barışı Harekatı kapsamında Resulayn ve Tel Abyad'daki hedefler bombalanıyor.

RESULAYN NEREDE?
 

TEL ABYAD NEREDE?
 

FIRAT'IN DOĞUSU NERESİ?

Fırat’ın doğusu, Fırat Nehri’nin doğusunda kalan Suriye toprakları ifade ediyor. Bilindiği üzere Türkiye’den doğan ve Suriye topraklarına ulaşan Fırat nehri Suriye’nin kuzeyinden girip, yine Suriye üzerinden Irak’a giriş yapmakta ve buradan Basra Körfezi’ne dökülmektedir. Nehrin Suriye topraklarındaki doğu kesimi aynı zamanda Türkiye’nin güneyindeki kara sınırının en uzun kısmıdır.

Fırat Nehri'nin doğusundaki en büyük yerleşim alanları Halep'in Ayn El Arab, Rakka'nın Tel Abyad ve Tabka, Haseke'nin Kamışlı, Amude ve Rasulayn ilçeleri ile Deyrizor'un kuzey kesimlerinden oluşuyor.

FIRAT'IN DOĞUSU HARİTA

Fırat'ın doğusu aşağıdaki haritada sarı renkli taranmış bölge oluyor:

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX