0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

Vefat

Türk futbolu 25.04.18 saat 15:05 de vefat etmiştir. Naaşı Riva Fenerbahçe derneğinin yoğun çabaları neticesinde Teşvikiye Camii'nde öğle namazına yetiştirilmiştir. Merhumun naaşı, öğle namazı sonrası İstanbul Kalamış Fenerbahçe'liler mezarlığına defnedilecektir. 

Sanırım dün Fenerbahçe futbol federasyonunun, olaylı maç için aldığı karar ancak bu şekilde anlatılabilirdi. Eğer kararı Türkiye Futbol Federasyonu almış olsaydı sözde özerk, özde gerçek ve tüzel kişilere ait federasyonlarının kural ve talimatnamelerine uygun olarak alırlardı. Alınan kararın futbol müsabaka talimatı ve futbol disiplin talimatında hiç bir dayanaği olmadığı gibi hukuksal manâda da hiç bir dayanağı yoktur. Fenerbahçe futbol federasyonunun almış olduğu bu karar sonrasında izaha muhtaç sorular oldukça fazladır.

1) Bu kararla olayın kombineli taraftarlarca değil, Aziz Yıldırım ve Şekip Mosturoğlu'nun beyanatına göre kumpas için orada olan terör örgütü yandaşlarınca yapıldığını tasdik etmiş oluyorsunuz. Öyle ise Emniyet'teki sorgusunda suçunu itiraf eden kişi ve kişiler yargılanacak ve hüküm giyecekler mi? Yargılanacaklarsa, hangi kanuna göre yargılanacaklar? 6222 mi? Yoksa terörist faaliyetletden mi? 

2) Eğer spor hukukuna göre yargılanacaklarsa, bu kişilere kumpascı ya da terör örgütü memsubu muamalesi yapmak doğru mu?

3) Bu karar sonrası,Türk Telekom Stadı ve Vodafone Park başta olmak üzere, ülkenin diğer stadyumlarında benzer olaylar olduğunda yine aynı kararı alabilecek dirayette misiniz? 

4) Bunca olay sonrası aldığınız karara göre, bundan sonra futbolseverler sizlerin yazdığı ve sözde hukuka dayanan F.M.T ve F.D.T de belirttiğiniz maddelerin rakamsal tanımlarını loto, toto gibi yasal bahis oyunlarında kullanabilir mi? Malum artık o maddelerin hiç bir geçerliliği kalmadı.

Kısacası dün Fenerbahçe Futbol Federasyonu'nun aldığı karar neresinden tutarsanız elinizde kalmaktadır. Beşiktaş yönetiminin karar karşı alacağı tavır şu olmalıdır: Federasyonca karar bağlanan Ziraat Türkiye Kupası yarı final maçına çıkılmamalıdır. Aksi durumda camianın tüm özgüvenini ve motivasyonunu kaybederler. Aziz Yıldırım ve Şekip Mosturoğlu'nun, 24.04.18'de gerçekleştirdiği ve bir kulüp başkanından ziyade, kahve ağızı ile Şenol Güneş ve Beşiktaş'lı futbolcular hakkında sarf ettiği küçük düşürücü ifadeleri sineye çekmiş olacaktır.

Peki neden mi Fenerbahçe Futbol Federasyonu? Sizce neden?

Şafak Malatya Diğer Yazıları

Devam filmi

28 Aralık 2019

Eyyam VAR adalet YOK

27 Aralık 2019

Sinameki

23 Aralık 2019

Eksik

16 Aralık 2019

Fatura

09 Aralık 2019

Kartallar gibi...

03 Aralık 2019

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX