0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

Dengesiz

Beşiktaş her haftaya yeni bir başlangıç umuduyla giriyor. Milli aradan sonra da beklentiler bu yöndeydi. İlk beş dakika beslenen umutlar için küçük bir sunum gibiydi adeta. Sağlam bir kurguyla sahaya çıkan takımın Vida’sı çok erken gevşedi. Bireysel hataları her zaman yapma potansiyeli olmasına rağmen, Vida’nın yaptığı penaltı ve aldığı kırmızı kart kabul edilemez. Bunun bir yaptırımı olmalı. Büyük takımların, 10 kişi kaldıklarında saha içerisinde B, C ve hatta D planları olur. Beşiktaş’ın ilk devre 40 dakika boyunca hiç bir planını yoktu.

Takımdaki kalite sorunu aynen devam ediyor. 9 kişi kalmak sorun olsa da, verilen pozisyonlar ve oluşmalarındaki basitlik bunun yansıması. Bu tarz maçlarda Lajiç’in pozisyonunun önemini kavraması gerekiyor. Beşiktaş o kadar plansız ve dağınık oynuyor ki, 35.dakikada Dorukhan’a yapılan ve atlanan penaltıyı dahi konuşamıyor insan.

Beşiktaş’ın ne olduğunu ve olacağını anlamamız uzun süreç alacak gibi. Şu haliyle zirveyi tutarak sezonu kapatması oldukça zor. Takımın değişim sürecinde olduğunu kabul etsek de, alternatifi olmayan pozisyonlar, gelişim göstermemekte direnen sporcular, planlaması doğru yapılmamış kadro yapısı, dışarıdan her daim yapılan etkin müdahaleleri de düşününce sezonun devamı için olumlu düşüncelerden bahsedemiyor insan.

Maçları seyrederken yazıyı kafanızda planlarsınız. Belli bir dengede götürmek için yazmanız gerekenleri belirlersiniz. Beşiktaş maçlarında bunu yapmanız olanaksız. Yazınızın da, takımın da dengesi yok.

Bu sezon için Beşiktaş’ın durumunu anlatacak kelime belki de bu: Dengesiz ve hatta YETERSİZ

Şafak Malatya Diğer Yazıları

Devam filmi

28 Aralık 2019

Eyyam VAR adalet YOK

27 Aralık 2019

Sinameki

23 Aralık 2019

Eksik

16 Aralık 2019

Fatura

09 Aralık 2019

Kartallar gibi...

03 Aralık 2019

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX