0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

Trafikteki ölümler kader değil

ALLAH aşkına yeter artık! Trafik kazalarında her gün onlarca insanımızı pisi pisine kaybediyoruz. Kamyon, otobüs, münübüs ve servis araçlarının karıştığı kazalarda onlarca insan ölüyor. Bu ölümlerden kimse ders çıkarmadığı gibi caydırıcı tedbirlerde alınmıyor. Yıllardır 'şu araçları trafikten kaldırın' diye yazıyorum ama dinleyen kim? Herkes kasasına girecek paranın peşinde. Bakın Ankara'da, belediye otobüsü durakta bekleyen insanları altına alarak ezdi.  Bu kazada 12 kişi hayatını kaybetti. Kaza yapan otobüsün şoförü ifadesinde, aracın bir anda kilitlendiğini söylemiş. Ancak şöförün bu ifadesini güvenlik kameraları'nın yalanladığı konuşuluyor. Bazı uzmanlar ve daha önce bu otobüslerde şöförlük yapanların televizyondaki iddiaları çok korkunçtu. 

Arızalı araç neden trafikte? 

Şoförler ve uzmanlar diyorlardı ki; Bu otobüsün elektirik aksamında çok sık arıza olur.  Nasıl Zaman zaman  cep telefonları donuyorsa, bu otobüslerin elektronik sisteminde'de bu tarz donmalar oluyor. Otobüs otomatik olarak kilitleniyor ve şoför hakimiyetini tamamen kaybediyor. Eğer bu iddialar doğruysa, ALLAH milletimizi pisi pisine ölümlerden korusun derim. Soruyorum iddialar doğruysa neden bu arızalı araçlar trafiğe çıkıyor? Neden bu araçlar sıkı denetime tabi tutulmadı? Bu otobüslerin denetiminde makina veya elektronik mühendislerinden destek alındı mı? Yok eğer 'biz bu şartların hepsini yerine getirdik' diyorsanız, o zaman imzası olanlar gerçekten işini dürüstçe yaptılar mı, yapmadılar mı? Bunu mutlaka savcılık araştıracak ve kusuru olanlar adalet önünde hesabını verecek. Sevgili okuyucularım, trafikteki ölümler bizim kaderimiz olamaz. Bu ölümler kader değil açıkça katliamdır. 

Vatandaşı çıleden çıkarıyorlar 

Sık sık trafikte magandaların yaptığı pislikleri görmekteyim. Hatta kimi zaman polislerin önünde bile tehlikeli araç kullananlar oluyor. Ne yazık ki polis bunlara müdehale etmiyor. Sadece magandaların değil, özel halk otobüsleri, kamyon ve münübüslerin yaptıklarını da görmekteyim. Bunlar trafiği yavaşlatıp, vatandaşı çileden çıkarırlar. Birbiriyle yarış yaparak kazalara sebep olurlar. Onlar için kırmızı, yeşil ışık hiç önemli değil. Daha Cumartesi günü sabah 08.00'de Beşiktaş'ta bir minibüsün trafiği katlettiğine tanık oldum. Plakasını yazmadan içim rahat etmeyecek, 34 M 5399 plakalı minibüsün şoförünün  elinde sıgara, ne kırmızı ışık bildi, ne de kural tanıdı. Tabi vatandaşla küfürleşmesi ayrı konu. Büyükşehir belediye başkanlarına diyorum ki şehir içinde özel halk otobüslerini, minibüsleri kaldırın.  Bunlara artık ruhsat vermeyin. Trafik polisleri görevini yaparak bunlara göz açtırmasın. Trafikte ölmek kader değil, katliama kurban gitmektir. Dolaysıyla trafikteki cellatlara karşı görevini yapmayanlar ve bu katliamlara göz yumanlar ölenlerin katildir. 

Memiş Hoca Memişce Diğer Yazıları

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX