0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

Onlar ayılıyor ya biz?

Bundan 40 yıl önce Amerikalı kardiyolog Arthur Klatsky, alkolün makul seviyede tüketilmesinin veya hiç içilmemesinin kalp krizini azalttığına dair bilimsel araştırmasını açıklamıştı. Bu araştırmanın ardından yapılan diğer araştırmalarda da benzer veriler ortaya çıktı. Yani alkol kullanılmadığı zaman kalp krizi riski azalıyor. Ocak ayından itibaren başta İngiltere, Amerika ve Rusya olmak üzere birçok ülkenin, alkolün makul seviyede tüketilse bile sağlığa hiçbir faydasının olmadığını ve tam tersi zararlı olduğunu açıklamasının ardından dünya genelinde alkol satışlarında hızlı bir düşüş yaşanıyor. 
Yani sonunda Amerika, İngiltere, Rusya toplumu ve devlet yöneticileri herkes alkolden vaz geçip ayılıyor. Ya bizim ülkemizde alkol tüketimi ne durumda? Malesef hiç iyi durumda değiliz. Araştırmalara göre ülkemizde sigara, alkol ve uyuşturucu kullananların yaş oranı 13'lere düşmüş. 

Asıl suçlu anne-babalar

Bir kaç gün önce gazetede bir haberde İzmir'de, 'trafiğin yoğun olduğu otobanda kendini bilmez magandalar bir arabadan diğer arabaya bira uzatıyor' diye bir haber okudum. Peki parkların ve yol kenarlarına araçlarını çekip alkol alanlara, uyuşturucu kullananlara, fuhuş yapanlara ne demeli? Maalesef toplumu rahatsız eden bu ayyaşlara polis müdehale etmiyor ve kanunda olmasına rağmen ayyaşlara hak ettikleri cezayı da vermiyor. Sonra trafikte şu kadar insan öldü, yok şu parkta uyuşturucu alan gençler hayatını kaybetti, vah vah konserde gencecik çocuk uyuşturucu kullanarak nasıl da ölmüş deriz. Aslında bu ölümlerin suçlusu başta ana, baba, toplum olarak bizler ve görevini tam olarak yerine getirmeyen yetkililerdir.  
Sevgili okuyucularım bakın alkol tüketiminin en çok olduğu ülkelerden biri Rusya. Rusya vatandaşını alkolden, kötü alışkanlıklardan kurtarmak için mücadele ederken, içimizdeki bazı zındıklar halen alkolü savunup duruyorlar. 

Hemen özgürlükçü kesilirler

Bugün eğer hükümet ülkemizde alkole yasak getirmiş olsa varya, aman Allah'ım hemen kendini bilmezler, insanların perişanlığından, ölümlerinden faydalanan alkol üreticileri ve uyuşturucu baronlarının destek verdiği özgürlükçüler feryat figan etmeye başlar. Türkiye'de özgürlük var, isteyen istediği gibi içer, gezer, gibi açıklamalarda bulunurlar. Devamındada, “Bu hükümet alkolü yasaklayarak Türkiye'ye şeriat getirecek” diyip toplumda hükümete karşı muhalif bir algı oluşturmaya çalışırlar. Ah sizi gidi ayyaşlar ah. Dünya ayıldı, kendine geldi siz halen ayılmadınız. Anne ve babalara sesleniyorum, sonra ah vah dememek için evlatlarınıza sahip çıkın ve evlatlarınızın ziyan olmasını engelleyin. Evlatlarınızın kiminle arkadaşlık ettiğini, kimlerle vakit geçirdiğini takip edin. Kimse 'aman ben evladıma güveniyorum benim evladım yanlış yapmaz' demesin. Sokakta öyle iki ayaklı şeytanlar var ki, sonra “aman Allah' ım bu felaket beni nereden buldu” dersiniz. Evlatlarımızı kötülüklerden ve tehlikelerden korumak için mutlaka güzel ahlak üzerine yetiştirin. Helal ve haram kavramlarını, Kur'an-ı Kerim'i ve Peygamber efendimizin hadis ve sünnetlerini evlatlarınıza öğretin. Evlatlarımızın dini ve milli duygulara göre yetişmesini sağlayalım (Tabi bu özellikler örnek olunması açısından önce ana baba olarak bizlerde de olması gerekir). İşte o zaman hiç bir şer güç evlatlarımızı teröre, alkole, uyuşturucu kullanmaya ve başka kötü işlere bulaştıramaz. Ne diyeyim. CENAB-I ALLAH CÜMLEMİZİ AYIK VE AKIL NİMETİNİ KAYBETMEMİŞ OLAN KULLARINDAN EYLESİN. ALLAH EVLATLARIMIZI KÖTÜLÜKLERDEN UZAK EYLESİN. ALLAH CÜMLEMİZE DİNİNE, DEVLETİNE, MİLLETİNE, ANA VE BABAYA HAYIRLI OLACAK EVLATLAR NESİLLER YATİŞTİRMEYİ NASİP ETSİN. ALLAH DEVLETİMİZE, MİLLETİMİZE, BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZE ZEVAL VERMESİN, AMİN.

Memiş Hoca Memişce Diğer Yazıları

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX