0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

Hindulaşmayın

ALLAH bunlara akıl versin. Son  günlerde görüyorum ki kafayı yiyen yiyene! Neredeyse hergün dünyanın  bir yerinde yaşanan dehşet verici haberleri görmekteyiz. Bakın Hindistan'ın toplam nüfusü bir milyar üçyüz milyon. Bu nüfusun içinde Hıristiyan, Budist, Hindu ve Müslümanlar var. Hindistan'da Müslümanlar'ın sayısı 170 milyon civarında,  dolaysıyla Hindistan'daki Müslümanlar, Allah'ın emirlerini yerine getirmeye ve İslam dinini yaşamaya çalışıyorlar. Yanlız Hindistan'ın Rajasthan Eyaleti'nde yaşayan Müslümanlar'ın Kurban Bayram'nı kutlamaları ve diğer bayram tatili hakları Hindistan Devleti tarafından engellenmiş. Yani dini vecibelerini yerine getirmelerine müsade edilmemiş. 

Cahiliye Dönemi'ni yaşıyorlar 

Bu eyalette, Hindular genelde ineğe taparlar ve haşa ineği Tanrı olarak gördüklerinden dolayı Hindular inek eti yemez. Hindistan'da Müslüman bir aile inek eti yedikleri gerekçesiyle Hindular tarafından linç edilerek öldürüldü. Hindular, sadece Tanrı olarak gördükleri ineğe değil, maymun, fare, yılan gibi hayvanların yanısıra ateş, gökyüzü gibi cisimleri de haşa Tanrı olarak kabul edip onlara da taparlar. ALLAH bunlara şuur versin. Bu çağda halen İslam dininden önceki Cahiliye Dönemi'ni yaşıyorlar. Amerika'da 26 yaşındaki bir piskopat 16 kişiye önce hangi dindensin diye soruyor . Ardından Hıristiyanım cevabını alınca iyi birazdan Tanrı'ya kavuşacaksınız diyerek insanları tek tek öldürüyor. Ya Irak'ta Türk işçilerini kaçıran Şii guruba  ne demeli ! Onlarda kaçırdıkları Türk işçilerin Müslüman olup olmadıklarını anlamak için namaz kıldırmışlar. 

Dünya din savaşlarına gider 

Güya beyler gerçekten dindar Müslümanlar ya! Türk işçilerini kaçıranlara soruyorum; ALLAH aşkına Müslüman olan biri nasıl olur da insanları fidye için kaçırır? Bu haydutluk, eşkiyalık, İslam dininde var mı? Bunlara cahil mi, aptal mı ne diyeceğimi bilmiyorum. Canilik ve cani ruha sahip olmak dünyanın her yerinde aynı. Peki bu vahşetlerin, cinayetlerin önüne nasıl geçilecek? Din adına ölümlere nasıl engel olabiliriz? Bence bilgiyle, eğitimle, birbirimize tahammül göstermeyle olabiliriz. Yani senin dinin sana, benim dinim bana prensibini benimsemeliyiz. Eğer din adına yapılan katliamlara, caniliklere dur denmez ise, işte o zaman ALLAH korusun dünya yavaş yavaş din savaşlarına doğru gider. Bu konuda en çok medyaya ve siyasilere iş düşmekte. Medya yaptığı yayınlarla, siyasilerde söylemleriyle bu cahilliğin önüne geçebilirler. Ne diyeyim, CENAB-I ALLAH ,CÜMLEMIZI BIRBİRİNE TAHAMÜLÜ OLAN KULLARINDAN EYLESİN. ALLAH CÜMLEMİZE DİNİ AHLAK VE MERHAMET ÜZERİNE YAŞAMAYI NASIP ETSİN.

Memiş Hoca Memişce Diğer Yazıları

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX