0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

Gelin bayramı bayram gibi yaşayalım

Allah'ım ömür verirse inşallah Kurban Bayramı'na kavuşuruz. Gazetelere baktığımda, çoğu vatandaşımız tatil programını yapmışlar bile! Kimi Kıbrıs'a, Bodrum'a, Antalya'ya, Çeşme'ye tabii  durumu daha iyi olanlar yurt dışına gidiyor. Ya bayramlaşmak için anasına, babasına, akrabalarına giden var mı? İnşallah vardır. Asıl benim garibime giden şu; görüyorum ki bazı kişiler tatile gitmek için ya bankadan kredi çekiyorlar ya da yakın çevrelerinden borç alıyorlar. Hani derler ya “Ayranı yok içmeye ama tahtırevanla gider....” Evladım, paran yoksa neden kendini sıkıntıya sokup tatile gitmek istersin dediğimde ise; “Valla hocam hanımı ikna edemiyorum”. Tamam evladım o zaman daha mütevazı bir yere gidin dediğimde, “Hocam hanım illaki Bodrum'da ünlülerin gittiği yere gitmek istiyor” cevabını veriyor. Ne diyeyim ALLAH akıl fikir versin. 

İki dini bayramımız var 
Tatil sonrasında “Ben yandım bittim, bu borçları nasıl ödeyeceğim?” diye düşünür dururlar! Sevgili okuyucularım, biliyorsunuz tamı tamına yılda iki dini bayramımız var. Ne olur bu bayramları hakkıyla yaşayalım. Önce durumu iyi olanlar Allah'a karşı samimiyetini göstermek ve kulluk vazifesini yerine getirmek için kurban kesmeli. Allah, Kur'an-ı Kerim'de : "Sizin akıttığınız kanlar bana ulaşmaz, bana kulumun takvası ulaşır" der. Samimi duygularla Allah için kurbanlarımızı keselim. Asıl makbul olan kişinin kurbanını kendisinin kesmesidir. Eğer kişi kesmesini bilmiyor ise o zaman kurbanın başında durarak işi bilen birine vekâlet vererek kestirmeli. Tabi kesilen kurban etlerini, fakir ve fukaraya dağıtmanız gerekirken, açgözlülük yapıp buzdolabında saklamayın. Bazıları, “Ya ben uğraşamam bağışlarım bir yere” derseniz, ben “Sakın yapmayın” derim. Çünkü o kurbanın kesilip kesilmeyeceğinden emin olamam. Malûm vakıfların ve derneklerin geçmiş yıllarda ki istismarlarını henüz unutmuş değiliz. Samimi olarak sizlere şunu söylemek istiyorum; eğer sağlıklı, sıhhatli, huzurlu, bereketli ve bol rızka sahip olmak istiyorsanız mutlaka ama mutlaka ana, baba, ve akrabalarınızı ziyarete gidin. İnanın maddi ve manevi çok büyük kazançlara sahip olursunuz. Bazıları “Hocam benim anam, babam hayatta değil” diyebilir. Onlar da mezarlarını ziyaret etsinler. İnanın o mezarda yatanlar bizlerin geldiklerini görürler ve ruhları gerçekten bayram eder. Onların mezarları başında Kur' an-ı Kerim ve Fatiha okuyun. Allah, şimdiden cümlemizin niyetini ve keseceği kurbanları kabul etsin. ALLAH, BAYRAMIN YÜZÜ SUYU HÜRMETINE DEVLETİMİZİ, MILLETIMIZI, ASKERLERİMİZİ TÜRK ORDUSUNU ŞERLERDEN KORUSUN. ALLAH, BİZLERE HUZUR İÇİNDE BAYRAMI BAYRAM GİBİ YAŞAMAYI NASİP ETSİN. ALLAH, CÜMLEMİZİN İÇİNE MİLLİ VE MANEVİ DUYGULARI YERLEŞTİRSİN VE YAŞAMAYI NASİP ETTİRSİN. 

Memiş Hoca Memişce Diğer Yazıları

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX