0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

Erdoğan 'ateşkes' Putin ve Ruhani 'katliam' dedi

Televizyonlarda canlı yayınlanan Tahran zirvesinde İran’ın da Rusya’nın da gerçek yüzü ortaya çıktı. İnsanların, bilhassa İdlib halkının merak ettiği tek şey Rusya ve Esad güçlerinin İdlib’e saldırı düzenleyecek olup olmadığıydı. 

Canlı yayınlanan toplantıda Devlet Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Rus lider Putin’in ve İran Cumhurbaşkanı Ruhani’nin gözünün içine bakarak defalarca, “İdlib’e saldırı felaketle, katliamla ve çok büyük bir insani dramla sonuçlanır. Gelin bu toplantıda ateşkes kararı çıksın” dedi. Devlet Başkanımız Erdoğan’ın ısrarla ateşkes teklifine 'silahları bırakın' karşılığı verildi. Erdoğan, idlib’de insanlığın sesi olurken Putin ile Ruhani gerçek yüzlerini ortaya koydu. 

Toplantı sonrası Rusya, Suriye rejim güçleri ile birlikte İdlib’i varil bombalarıyla vurmaya başladı. Hastaneler, okullar ve köyler Rus uçakları ve Esad güçlerince bombalanıyor. Hatta Rusya elindeki yeni bombaları İdlib halkının üzerinde deniyor. 

Suriye ve Irak konusunda samimi değiller 

Kardeşlerim açık konuşmak gerekirse kesinlikle Rusya’ya,Amerika’ya, Avrupa ve İran’a hiç bir şekilde güvenmemek gerekir. Bu ülkeler Suriye-Irak konusunda Türkiye gibi samimi değiller. Bunların her şeyi yalan dolan. Rusya, Amerika, Fransa, İran birer leş yiyicilerdir. Barış konusunda Rusya,İran, Amerika ve Avrupa, eğer samimi olsalardı Suriye’de 7 yıldır süren iç savaş çoktan bitmiş olurdu. 

Suriye’de, Irak’ta yaşanan iç savaşların asıl nedeni İsrail’in büyük Ortadoğu projesinin ta kendisidir. İsrail, Nil ile Fırat arasındaki bölgeyi İsrailoğulları’na vaad edilmiş topraklar olarak gördüğü için Suriye ve Irakta iç savaşlar yaşanıyor. İsrail Nil ile Fırat arasında bulunan bu toprakları ele geçirmek veya bölüp parçalayarak kendilerine uygun kişilerce yönetilmesini istiyor. İşin gerçeği asıl mesele burdur. 

Kimse 'sen niye böyle yaptın' diyemez 

İşin diğer kısmı ise değeri 3 trilyon dolar olan Akdeniz’deki zengin petrol yatakları. Amerika, İngiltere, İsrail, Rusya, Fransa, İtalya hatta Çin doğalgaz rezervlerinin olduğu bölgede konuşlanmış durumda. Kardeşlerim ülkemizin bekası için İdlib çok önemli. Çünkü Amerika, sınır bölgemizde Kürt devleti kurmak istiyor. Amerika’nın 5 bin TIR dolusu ve 5 bin uçakla ağır silahlar verdiği PKK ve PKK’nın uzantıları İdlib, Sincar ve diğer civar vilayetlere Kürt devleti kurmak için yerleşti. Türkiye savaşmadan Rusya ve Amerika’yla dengeleri koruyarak sınırımızdaki bu pisliği temizlemek istiyor. Baktık ki bu pislik temizlenmiyor. İşte O zaman Türkiye, Afrin ve Fırat Kalkan’ında olduğu gibi idlib’de de sivil halkı şehirden çıkarıp PKK’lı ve diğer teröristleri temizleyecektir. Sonra da Türkiye’ye kimse sen neden böyle yaptın deme hakkına sahip olamaz. Ne diyeyim CENAB-I ALLAH DÜNYA’NIN HUZURUNU BOZAN VE MASUM İNSANLARI ÖLDÜREN LEŞ YİYİCİLERİNİ HELAK ETSİN. ALLAH MÜSLÜMAN TOPLULUĞA ŞER GÜÇLER KARŞISINDA BİRLİK VE BERABERLİK NASİP ETSİN. ALLAH DEVLETİMİZE, MİLLETİMİZE, BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZE ZEVAL VERMESİN, AMİN.

 

Memiş Hoca Memişce Diğer Yazıları

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX