0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

Bu programları derhal durdurun

Son yıllarda hemen hemen bütün büyük kanallarda evlilik programları var. Bilhassa ev hanımlarının televizyon başına geçtiği saatlerde bu yayınlar yapılmakta. Kimi zaman rastladığımda ben de evlilik programlarını izler, katılan insanların karekter yapılarını analiz etmeye çalışırım. Gerçekten evlilik programı mı? Yoksa insanları evlilikten soğutan, aile yapısını parçalayan, yuva yıkan  program mı belli değil. Kimin kimle evleneceği belli değil. Programda neredeyse herkes birbirine aşık olmuş. Suni ağlamalar ve göz yaşı dökerek ajitasyon yapanlar daha neler neler. Bakınız  evlenmek isteyen kadının ağzında dişi yok, tahminen yüz kilonun üstünde, ama ağzından çıkan laflar şu; 'efendim benim evleneceğim kişi bana yakışmalı, beni her yıl Bodrum'a tatile götürmeli ve ayrıca beni her hafta dışarıya yemeğe çıkaracak, eğer bu kriterlerime uymazsa ben evlenmem' diyor. 

Birbirini dolandıranlar 

Kadın sanki ömründe tatile çıkmış, Bodrum'un yolunu biliyormuş gibi aptalca şart koşuyor. Tabi evlilik öncesi üzerlerine ev, araba isteyenler, birbirini dolandıranlarda ayrı konu. Barda pavyonda her neyse sözde şarkıcılık yapanlar şöhret olmak için yine bu programlara evlenmeye gelmişler. Kadınların onurunu ayaklar altına alırcasına, bir çocuğun peşine düzmeceden dört beş kadın takmışlar, erkeğin peşinden koşturuyorlar. Sonra flaş flaş flaş! Filancı kişi kiminle evlenmek istiyor, kime aşık diyerek ekran başındakileri merak içinde bırakıyorlar. Salaklar aşkın da içine ettiler. Tabi bu çirkinlikler reyting için, reklam parası gelsin diye yapılıyor. Genelde programa katılan kadınların çoğunun daha önce çok evlik yapmış ve en az iki çocuğu olduğunu gördüm.  

Aile yapısını temelden sarsıyor 

Erkeklerinde bir kısmı aynı durumda. Sevgili okuyucularım açık ve net konuşmak gerekirse bu programlar Türk aile yapısını temelden sarsıyor. Kötü örnek oluyorlar. Kendini bilen bir insan evlenmek için kanal kanal dolaşıp koca veya kadın aramaz. Biz bu değiliz. Ne yazık ki Türk Milleti'ni önce diziler, bazı programlar ve şimdide evlilik programlarıyla yıprattılar. Neredeyse her yazımda ne olur eskiden olduğu gibi büyük aile olalım diye hep yalvarırım. Ama bu zındıkların yüzünden var olan ailelerde yıkılacak. Bu programlar topluma kötü örnek oluyor. RTÜK neden bunlara müdehale etmiyor? Bunlara dur diyecek bir yasa, kanun yok mu? Bu abuk sabuk insanların toplumu yıpratmaya, bozmaya hakkı var mı? Bizi biz yapan değerlerden biri aile, her şeyimizi yitirdik, kaybettik. Bari aile kavramımızı kaybetmeyelim. Bu programlar böyle devam ederse ülkemizde güvensizlik, sosyal sıkıntılar ve aile parçalanmaları devam eder. Sonra ah biz nerede hatalar yaptık der düşünürüz. CANAB-I ALLAH KIMSEYE AILE BİRLİĞİMİZE ZEVAL VERMEYI NASİP ETTİRMESİN. ALLAH CÜMLEMİZE AİLE SEVGİSİYLE, BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE YAŞAMAYI NASİP ETSİN. ALLAH CÜMLEMİZE KADININ'DA ERKEĞİN'DE HAYIRLISINI VERSİN. 

Memiş Hoca Memişce Diğer Yazıları

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX