0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

Angela Merkel’in çirkin teklifi

2 buçuk milyonu Türkiye’de bulunan Suriyeliler'den sadece 100 binini ülkesine kabul etti diye kendisini ‘sığınmacıların annesi’ ilan eden Alman Başbakanı Merkel Pazar günü Türkiye’de. 

Neden mi geliyor? Gayet basit. Almanya’daki Suriyelilerin çokluğundan rahatsız olan Angela Hanım, Türkiye’den toplama kampları kurup sığınmacıları orada tutmasını ve Avrupa’ya geçişleri mutlaka engellemesini istiyor. Yani Suriye’deki iç savaştan kaynaklanan terör ve saldırıları çektiğimiz yetmiyormuş gibi, savaştan kaçanları da biz ve sadece biz misafir etmeye devam edeceğiz. Bayan Merkel de Türkiye’deki Suriyeliler arasından Almanya’ya faydalı olabilecekleri karpuz gibi seçecek ve Alman'a dönüşmesi mümkün olan bazılarını alıp götürecek. 

Avro verip aldatacağını sanıyor  

Mutti (anne) Merkel Türkiye’yi ve Türkiye halkını iyi tanımadığı için yetkilileri biraz avro verip aldatacağını sanıyor. Ufak tefek vize kolaylıkları da öneriyor. 
Merkel’in bu teklifi değil kabul edilmesi, tartışılması bile ayıp olan çirkin bir tekliftir. 

Bir kere, Türkiye, hiç kimsenin seyahat özgürlüğüne engel olamaz. Bu özgürlük insan haklarının bir parçasıdır. Almanlar rahatsız olacak diye yüzbinlerce Suriyeliyi zorla ülkemizde tutamayız. 

İkincisi, Alman siyasetçilerin rahatı ve huzuru için neden kendimizi zora sokalım? Son 50 yıldır başta PKK olmak üzere ülkemize hain tuzak kuran ne kadar terör örgütü varsa hepsini desteklemiş olan Alman hükümetinin bu teklifi inanılmaz bir küstahlıktır. 

Üçüncüsü, vize kolaylığı boş bir vaattir. Alman yetkililerin vaatlerini içinde iş bulma, serbest meslek ve oturma hakları da bulunan serbest dolaşımla karıştırmamak gerek. Zaten Almanya eski Almanya değil, iş-güç yok. O vize kolaylıkları sadece bir kaç ağzı açık Avrupa budalasının soğuk ve ruhsuz Alman binalarını turist olarak aval aval seyretmesine yarar. 

Batan gemiye kim binmek ister 

Dördüncüsü, Angela Merkel Türkiye’nin AB’ye girişine karşı olduğunu kendi ağzıyla söylüyor. Gerçi bu konudaki açık sözlülüğüne teşekkür etmek gerek, batmakta olan gemiye kim binmek ister ki? 

Almanya’nın Türkiye’ye dostluk eli uzattığı tek bir alan bile yoktur. Almanya askerimizin ve polisimizin terör örgütüne karşı yaptığı operasyonlara karşı çıkmakta ve bunları engellemeye çalışmaktadır. 

Almanya, Ortadoğu politikamıza karşıdır. Almanya, Suriye’de uçuşa yasak hava sahasına, güvenli bölgeye karşıdır. Almanya, bölgemizde yayılmak isteyen ve her tarafa asker yollayan İran rejiminin destekçisidir. Suriye, İran ve Rusya tehdidi altında olan ülkemize NATO çerçevesinde konulan savunma amaçlı Alman füzelerini de geri çekmiştir. 

Almanya ile aynı savunma örgütünün üyesi olmak dışında hiçbir ortak çizgimiz yok. Almanya, bütün bunlar yetmezmiş gibi İran ve Rusya’ya karşı kendi çıkarları için kısıtlı da olsa bazı önlemler almak isteyen ABD’ye engel olmaktadır ve dünyada her mecrada Türkiye aleyhinde lobi yapmaktadır. 

Almanya ile Türkiye arasındaki ticari ilişkiler asla Alman hükümetiyle dostluğumuza işaret etmez. Ekonomik ilişki için dost olmak mı gerekir? Alman, tek kuruşunu bile hatır için size kaptırır mı?  Merak etmeyin, Almanlar Türkiye’den daha avantajlı bir müşteri bulsalar zaten dakikasında Türkiye ile ilişkileri koparırlar. Türkiye eski Türkiye değildir. Hiç kimseye de muhtaç değildir. Merkel’in çirkin teklifini elimizin tersiyle itelim ki bunu artık herkes anlasın.

Kayahan Uygur Diğer Yazıları

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX