0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

Zor günlerde bardağın boş tarafına bakanlar... 

Bu düşünceye yıllardır sahip olanlar, Rusya hava sahamızı  ihlal edip savaş uçakları düşürülünce gazete manşetlerinde ve ekranlarda tekrar sahnede yerini aldılar. 1 Kasım seçimlerinde önce Türkiye'yi kaosa sürüklemek için ekonomik kriz var, ekonomi çöktü diye manipilasyon yaptılar, insanlara korku ve endişe enjekte etmeye çalıştılar. İç piyasalar durma noktasına gelmiş yatırımlar olmuştu, en kötüsüde belirsizlikti. Bugün atılan manşetlere dikkat edin, sözde ekonomi programı yapıp, sözde ekonomistlerin değerlendirmelerini iyi analiz edin. İçinde korku, kaos ve belirsizlik var. 

 Kadehlerle ayar peşindeler 
 

Utanmasalar Putin'i ve Rusya'yı öve öve bitiremeyecekler, yaşadıkları topraklara ihanetleri bitmedikleri gibi ne seçilmiş bir cumhurbaşkanına tahammülleri var ne de seçilmiş bir başbakana. Ellerinde şarap kadehleriyle Türkiye ekonomisine ayar vermek isteyenler Türkiye'ye yol gösterme çabasında olanlar bugün manşetlerde ve ekranlarda kriz tellallığı yapan hainlerdir. Daha önceden yazmıştım yine hatırlatmak isterim; “ Türkiye'nin zor gaçişken günlerinde manipülasyon yaparak kasalarını dolduran sözde finans şirketleri, o dönemde kime na almış, kime ne satmışta kasılarını doldurmuştur. Tespit edilip geriği yapılmalıdır.” 

Milyar dolarlar harcıyorlar 

Akdeniz ve Hazar denizinde sular hergeçen gün ısınıyor, 7 ülkenin savaş gemileri ve savaş uçakları orda buluştu. Savaş maliyetleri öyle böyle değil sadece Türkiye'ye maliyeti 3 Milyar 422 milyon dolar. Suriye'de yeni çizilen haritada söz sahibi olabilmek için  oradaki savaş maliyeti günlük 20 milyon dolar iken toplam maliyet 30 Milyar dolardır. Sınırımızda yaşanan bu olaylar karşısında ülke olarak hem ekonomik hemde sosyolojik olarak ciddi bedeller ödüyoruz, Egemenliğin, huzurun, bağımsızlığın ne demek olduğunu bilmeyenler için bu rakamlar hiçbirşey ifade etmez. Ülkemizin bekası için ciddi adımların ve ciddi kararların verildiği bu dönemde “ Rusya doğalgazı kesermi, ihracat dururmu, yaş sebze- meyveyı kime satarız, dolar nereye gider” gibi manipülasyonlara takılmayın. 

 Fedakarlık gösterelim 

Millet olarak elimizi taşın altına koyacağımız, fedakarlık göstereceğimiz ve tasarruf edeceğimiz bir dönemden geçiyoruz.Gerekirse gaz vanalarını az açalım, evin içinde tşörtle değil kazakla oturalım, kullanmadığımız açık bıraktığımız lambaları kapatalım, harcama ve tüketimde israfa kaçmayalım. Yani kısacası toplum olarak millet olarak kendi ekonomimizi kendimiz yönetelim, herşeyi devletten beklemeyelim. Duyarsız olursak sonuçlarınada hep beraber katlanırız. 

Yeni haftaya bakış 

Geçen hafta küresel piyasaların borsalarında sert satışlar yaşanmıştı, Dolar küresel piyasalarda değer kazanmaya devam ediyor. Bu hafta FED kararını nihayet göreceğiz faizleri yükselttiği zaman Dolar ne kadar değer kazanır Merkez Bankaları ne kadar tedbir almışlar hepberaber göreceğiz.Dolar uçuşa geçmeden yeni bir alım fırsatı vereceğini bekliyorum ama bu dip fiyatlar yavas yavas değişiyor seçim sonrası 2,75 dip iken şuan 2,85 olduğunu sanıyorum. Bu hafta döviz fiyatlarında düşüş borsada tepki alımları bekliyorum Bist'de 73 bin devamında 75 bin bandını bekliyorum. Dolar almak içinde 2,85 'i beklemenin daha sağlıklı bir karar olacağını söyleyebilirim.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX