0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

Trump’ı birileri kurtarabilir mi?

ABD Başkanı Donald Trump, Fed Başkanı Jerome Powell'a eleştirilerini sürdürdü. 

Kendi atadığı Fed Başkanı’na yavaş yavaş yol gösteriyor. 

Trump, Reuters haber ajansına verdiği bir röportajda Powell'dan çok hoşnut olmadığını, Fed'den daha fazla destek istediğini belirtti.  

Trump, Fed kısa vadeli faiz oranlarını yükseltmeyi sürdürürse Fed'i eleştirmeye devam edeceğini ifade etti. Trump, Fed'in faiz artışlarından memnun olmadığını daha önce de dile getirmiş, “Ekonomi için biz bunca iş yapıyorken, sonrasında faizlerin yükseltildiğini görmekten hoşlanmıyorum” ifadelerini kullanmıştı. 

Fed ise Trump'ın göreve geldiği ocak 2017'den bu yana 5 kez faiz arttırdı. 

Güya faiz sevmeyen bir ABD Başkanı olacaktı. ABD basınında yer alan haberlere göre, 2016'daki ABD başkanlık yarışında Trump'ın kampanya sürecine ilişkin suçlamalarla New York'ta yargılanan Trump’ın eski avukatı Cohen'in uzlaşma yoluna gittiği kaydedildi. Cohen'in hakkındaki vergi kaçırma ile kampanya bütçesiyle ilişkili 8 farklı suçlamayı kabul ettiği belirtildi. Mahkemede konuşan Cohen'in “Adayın lehine kampanya finans kurallarını ihlal ettim.” dediği aktarıldı. Trump, seçim kampanyasından önce Cohen'e porno filmlerinde rol alan Stormy Daniels'a susması için verilen paranın kampanya fonundan sağlanmadığını belirtmişti ancak Cohen'in mahkemeye bu konuda farklı bilgi verdiğine vurgu yapıldı. ABD basını, Cohen'in, Trump'ın bu ödemeyi kampanya parasıyla yaptırdığını itiraf ettiğini yazdı. 

Trump başına geleceklerden habersiz gibi yine de Türkiye’ye ayar vermeyi ihmal etmiyor. 

Hukuk, ekonomik ve özel hayatında berbat günler geçiren Trump, günü Türkiye ile kurtarıyor. Reuters Haber Ajansı'na konuşan Trump, Brunson konusunda Türkiye'ye taviz vermeyeceklerini söyledi. ABD Başkanı, Brunson'ın serbest bırakılması için Türkiye ile yapılan anlaşmanın bir parçası olarak, İsrail'de tutuklu bulunan Türk vatandaşının özgür kalması için yardımcı olduğunu söyledi. 

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, ise “Türkiye Brunson'u koşulsuz serbest bırakırsa kriz anında biter” dedi. 

Yani ekmeğinden olmamak için saçmalamaya devam ediyorlar. Bu açıklamalar sonrası dünya basını son dakika haberi olarak şunları geçiyor: “ S-400'ler 2019'da Türkiye'ye gönderilecek” 

Rusya'nın devlet askeri ihracat şirketi Rosoboronexport'un yöneticisi Aleksandr Miheyev, Türkiye'ye Rus yapımı S-400 füze savunma sisteminin teslimatının ne zaman başlayacağına ilişkin bir soru üzerine “Türkiye'ye S-400 teslimatına gelirsek, sözleşme, üzerinde anlaşılan süre içinde hayata geçirilecek. Sözleşmeyi 2019'da hayata geçirmeye başlayacağız” yanıtını verdi. 

Trump’a tüm pis işlerini yaptıran ABD’nin üst akılı, şimdi Trump’ı iyice köşe sıkıştırdı. Önce yargılar, görevden alır sonra eşi terk eder, sonra da ABD’nin ekonomisinde hüsran! 

Yani Trump’ın rüzgarıyla döviz gemisinde yolculuk edenler çok dikkat etmeli. ABD’ye para kaçıranlar da şimdiden geçmiş olsun. Trump ve dolar rüzgarı artık tersine dönecek. Yani Trump, sadece doların değil kendi itibarını da yok olmasına neden olacak. 

Trump’a bir cisim yaklaşıyor, 

Trump’ı birileri kurtarabilir mi?

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX