0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

Kamu bankaları neden hedefte?

1997-2001 yılları arasında kamu bankaları zor günler geçiriyordu.
IMF, kamu bankalarını kapatın teklifinde bulunurken arkasındaki sebep çoktan hazırdı.
Yani herşeyi kılıfına uyduran IMF, kamu bankalarını hedef almıştı.

Bankaların çoğunda “ Görev Zararı “ adı altında bataklar olmuş, kasalar çek, senet ve alacaklı listeleriyle doluydu.

Nakit yok, önüne gelen bildiğin soyup soğana çevirmişler. O yıllarda kamu bankalarına talimat üzerine talimat geliyor. Şukuraya şu kadar, buraya bu kadar aktar...

Menkul ve Gayrimenkul yoktu, sadece ödenecek krediler vardı. Peki o yıllarda bu zararı kim ödedi ? MİLLET Faiz ödemekten kamburu çıkan millet, faize çalıştığı yetmezmiş gibi bankalarında zararını karşılamak zorunda bırakıldı.

1997-2001 yılları arasında yaşanan finans krizini anlatmaya kalkarsak günler sürebilir.
Çok şükür Türkiye, o yılları geride bıraktı.
Bugün hem özel hemde kamu bankalarının durumu gayet iyi.Açıklanan kâr rakamları, tüm tartışmalara noktayı koyuyor.

Biz geçmişe takılmadan,   eçmişi de unutmadan önümüze bakmaya devam ediyoruz etmek de zorundayız.Çünkü Türkiye, ekonomik bir saldırıyla karşı karşıya olduğu gibi kamu bankaları da hedef halinde.Halk Bank.
ABD Başkanı Donald Trump’ın şimdiki kozunun HALK BANK olacağını düşünüyorum.
Kindar Trump, HALK BANK’a ceza keserek bir kez daha nefret kusabilir.

Kendi tutuklu rahibini dilinden düşürmeyen Trump, HALK BANK genel müdür yardımcısı Hakan Atillla’yı hiç ağzına almıyor.
Muhtemelen neden tutuklu kaldığından bile haberi yoktur. Dolar hazır yükselmişken şu ceza işide aradan çıksın diye düşünüyordur.

Tüccar kafasıyla ülke yönettiğinden siyasi karşılığının nelere maal olacağını düşünmeden.
Halk Bank’tan sonra sıra diğerlerine gelmemesi için en sert dille ABD’yi kınamamız, HALK BANK’a sahip çıkmamız gerekiyor.

Türkiye’nin dört bir yanında ve yurt dışında kolaylıkla ulaşabileceğiniz kamu bankaları, her zaman milletinin yanında olmuştur.

Çiftçi, emekli, memur herkesin yanında.
Herkesle aynı mesafede olan kamu bankaları, devletinin milletine dokunmasını sağlayan finans köprüsüdür. Ekonomik kriz olsun, devlet milletine destek veremezsin, kamu bankaları sanayici, çiftçi, esnaf ve emeklinin yanında olmasın.

Sadece tefecilik yapsınlar. Biz para verelim onlar satsın. Eskisi gibi kafasını kuma gömüp sadece faize çalışsınlar. Üretmesinler, güçlenmesinler, rakip olmasınlar.Kısacası benim menfaatimiz herşeyin önünde ondan sebep elimizden gelen ne varsa Türkiye’nin iflası için yapmalıyız derdindeler. Bugünlerde bankaların iflas listesini dolaştıran omurgasızlar da bu işten nemalanmak için fırsat kolluyorlar. Sözün özü şu:

Mümkün olduğunca kamu bankalarını tercih edin, mevduatlarınızı kamu bankalarına yatırın, elinizden kim tutuyorsa onun yanında olun, kötü günde kim karşılıksız yanınızda oluyorsa onunla yola yürüyün. Ekonomik saldırıda kaldığımız bu günlerde kamu bankalarını güçlendirmek önemli bir görevdir. Özel bankaların kalitesini yakalayamayan üst düzey yöneticiler de değiştirilmeli diye düşünüyorum...

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX