0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

En çok kimi sevdiniz? 

Hepimiz sabah erkenden kalkar hayat mücadelesi için yola koyuluruz. Kimimiz özel araçlarımızla bu kutsal yolculuğa çıkarken kimimiz de otobüslerde, minübüslerde, metrobüslerde, metrolarda sırt sırta omuz omuza gideriz hayallerimizin peşine... 

Hiç tanımayız önümüzde giden aracın sahibini, hiç tanımayız para üstünü bize uzatanı ve hiç tanımayız akbil kartımızı bastıkdan sonra bize tekrar uzatanı... 

Ama hepimizin bir hayali vardır; ev alırım, araba alırım, iş kurarım, emekli olup rahatlarım vs vs... 

Hayallerimizin içinde hiç ben olmadık, hep biz olduk. Çocukları kurtarayım, hanım artık rahat etsin, torunlarla vakit geçireyim... 
Tüm fedakarlığa göğüs gerdik; kar yağmış, sel olmuş, sıcaklar bunaltmış hiç önemi yok dedik, sabrettik. Her fırsatta aile aranır ve sorulur: 

-Nevar ne yok? 
-Onu ne yaptın, bunu ne yaptın? 
-Akşama ne alınacak? 

Akşam poşetleri dolu taşır, sabah çöplere boş atarız. Hayat mücadelesi ya bunun adı artık alışmışızdır, hiç şikayet etmeden hep şükrederek. 
Peki düşündün mü KENDİMİZİ ne kadar sevdik? Sigortamızı takip ederek, özel sağlık sigortası yaptırarak, sigarayı bırakarak, beslenmemize dikkat ederek, Herşeye kafayı takmayıp işimizde mutlu olarak, gereksiz borçlanmayarak. 

Sevdikmi? 

Önce kendimizi sevmemişsek torunları sevdik, onlar için mücadele ettik ve onlara miras bırakmak için ömrümüzü tükettik. Hatırlamamız gerekenlerde var, hiç unutmadan! 
Biz olmadığımızda bu hayat devam edecek; o trafik yine olacak o otobüsler, metrobüsler, metrolar yine dolup taşıcak. Akbiller yine elden ele dolaşacak. 
Çocuklar büyüyecek, herkes meslek edinecek, torunlar da mirassız ve parasız kalmayacak. 
Peki bir yıl içinde ne kadar birikim yapabildik? 
Yatırımlarımızda en çok neyi sevdik? 
Yada hangi yatırım bizi çok sevdi? 
Mesala 14 Şubat 2015 de 10 bin liramız vardı bir yılda ne almışızda bize ne kazandırmış? Bakalım; 

Toplam kazanç
Dolar: 1860 TL Euro : 1680 TL Altın : 2061 TL

Kazandırmış. Biz hangisini ne kadar sevmişsek oda bizi okadar sevmiş. Neye inanıp yatırım yapmışsak o bizi mutlu etmiş.Hayatta böyle birşey işte kendimizi dinleyip ne kadar değer verirsek o kadar sever okadar seviliriz, mücadele para için değil mutluluk ve kaliteli yaşam için olmalı. 

Bugün önce KENDİMİZİ sevmeyi öğrenmeliyiz... 

Para fedakarlık istemez! 
sağlam kafa sağlam vücut ister. Sağlam kafa da sağlam vücutta değilmidir? 
Şimdi soruyorum size; 

EN ÇOK KİMİ SEVDİNİZ? 

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX