0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

Okullar açılamıyor futbol maçları oynanacak mı?

Asrın belası Corona aradan geçen zamana rağmen tayin ediciliğinden zerre bir şey kaybetmiyor, aksine geleceğe dair önümüz sıra adeta mayın döşüyor!

İster, “Bu virüs işi komplo” diyen komplo teoricilerinin yanında isterseniz, “Corona var “ diyenlerin tarafında olun, sonuç itibarıyla bizi hükmü altına alan Corona adında bir virüs var!

Çünkü, hayatımızın her hali her anı bu Corona’nın isteği doğrultusunda şekilleniyor!

Baksanıza okulların açılması her ne kadar 21 Eylül’e tehir edildiyse de resmî yetkililer de dahil hiç birimiz, “Evet, 21 Eylül’de okullar açılacak” diye kesin bir ifade kullanamamaktayız!

Yaşanan hal budur!

Lakin, yaşanan bu halin bir de hiç bu korkuyu taşımıyormuşçasına akıp giden başka mecraları da var!

Mesela futbol...

Malum liglerde küme düşme kaldırıldı, şimdilerde de tüm futbol kulüpleri transfer telaşındalar!

Milyon dolarlar havalarda uçuşuyor!

Kelli felli futbol kulüpleri bütün sezonu, devletin de yönlendirmesiyle bankalarla borç yapılandırması telaşında geçirdiler !

Dahası bazı kulüplerimiz SMS yoluyla, 10 TL yardım bile topladılar!

İşin vehametine bakın ki, devlet mağdur vatandaşlarımız için SMS ile yardım kampanyası başlattığında ortalığı ayağa kaldıranlar, bu durum karşısında tek bir kelime bile etmediler !

İmdi..!

SMS yoluyla 10’ar TL toplanarak elde edilen paraları, milyon Euro olarak posası çıkmış ecnebi futbolcuların ceplerine boşaltmak için, kulüplerimiz birbirleriyle yarışıyorlar!

Beyler, okulların açılma tarihi konusunda bile kesin bir ifade kullanılamazken, birileri size futbol sezonunun açılacağına dair garanti mi verdi?

Hayır!

O halde SMS yoluyla fakir fukara taraftarlardan topladığınız bu paraları, posası çıkmış ecnebi futbolcuların cebine indirmek için, nedir bu haliniz Allah aşkına ?

Bütün dünya ikinci dalgadan bahsederken, futbol sezonu ya açılmazsa sözleşme yaptığınız bu adamlara tıkır tıkır bu paraları ödeyecek misiniz ?

Bu sözleşmelere mücbir sebep maddesi konuluyor mu?

Nihayetinde bu futbol kulüplerinin harcadığı paralar milletin parasıdır!

Kendi şirketleri konusunda son derece hassasiyet taşıyan yöneticilerin bu kadar bonkörlükleri de ayrıca düşündürücüdür!

Bu arada, devletin tek bir delikli kuruşu hususunda hassasiyetine imanım gibi inandığım Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu Bey, bu hususta mutlaka bir şeyler düşünmüştür, diye de düşünmekteyim

Mesela, okulların bile açılıp açılmayacağı konusunda net bir tarih verilmezken, bu futbol sezonu bir feda sezonu sayılıp, bu vesileyle de kulüplerin mali yapısı düzeltilemez miydi?

Hülasa, halimiz ahvalimizle yaman çelişkide..!

Ahmet Yenilmez Diğer Yazıları

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX