0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

Kısa Kısa

Yeni Merkez Hakem Kurulu ( MHK ) Başkanımız hayırlı olsun. Lakin, bu sefer bir ilk gerçekleşti ve MHK Başkanı, eski bir kadın hakem olan Lale Orta Hanımefendi oldu. Kendisine yeni görevinde başarılar dilerim. Tabi, ülkemizde oturulacak en tartışmalı koltuk olan koltuğa oturdu, aynı zamanda! Kimler geldi, kimler geçti o koltuktan ve hepsi de büyük tartışmalara sebep oldu. Canları yanan kulüplerimiz, en başta her zaman MHK başkanlarının kellesini istediler. Ülke futbolumuzda, tartışılıp konuşulması gereken bir çok konu olmasına rağmen, her zaman kolaya kaçılmış ve birilerinin kelleleri istenmiştir. Kulüplerimiz çoğu zaman da haklı olarak istifa çağrılarında bulunmuşlardır, bu da göz ardı edilemeyecek bir konu... Dünya futboluna, ''VAR'' sistemi getirildikten sonra, artık tartışmalı kararlar biter, diye düşünmemize rağmen, inanılması güç bir şekilde insanı şok eden kararlar katlanarak devam etmekte. Son haftalarda hakemlerin maç esnasındaki konuşmaları yayınlandı ve bir hakemin ağzından, "Ofsaytımsı'' diye bir kelime çıktı. Absürt Komedi türünde bir film yapılsa ve orada bir hakem, "Ofsaytımsı'' diye bir tabir kullansa, absürtlüğü abartmışlar diye, düşüneceğimizden şüphem yok. Biz yine de ümidimizi kaybetmeden, bir gün ülke futbolumuzda, bu tür tartışmaların minimuma ineceğini temenni edelim ve Lale Hanıma bu görevinde başarılar dileyelim.

CRISTIANO RONALDO

Madem futboldan bahsettim, futbolla devam edeyim. Futbola Maradona izleyicisi olarak başlamama rağmen, son 15 yıla damgasını vurmuş olan Ronaldo ve Messi gibi futbolcuların, futbolu farklı bir seviyeye taşıdıklarına inanıyorum. Üst düzey performans ve nice rekorlarla, bizlere nefis maçlar, heyecanlar yaşattılar. Biraz, Portekizli Ronaldo'dan bahsetmek istiyorum. Görmüşsünüzdür, 37 yaşındaki Ronaldo, futbol hayatının son dönemini Suudi Arabistan'da geçirmeye karar verdi ve Al Nassr Kulübü'ne transfer oldu. Futbol hayatının son dönemini, Arap Yarımadası'nda geçiren bir çok futbolcu var, lakin Ronaldo'nun ABD futbol liginde bir takıma transfer olmasını bekliyordu futbol kamuoyu. Bu beklentinin sebebi bir çok yönden tartışılabilir, lakin başlıca sebep, onun Müslüman bir ülkeye transfer olması ve Ronaldo'yu Arabistan'a yakıştıramamak aslında. Ronaldo'ya sempati beslememe sebep olan konu ise, onun dünya kamuoyunu meşgul eden konularla ilgili sessiz kalmaması. Özellikle, Filistin meselesi ile ilgili bir çok defa demeç vermesi ve destek açıklamaları yapması. Bu durum, kendisine olan sevgimi bir kat daha arttırmıştır. Bir çok kişinin sus pus olduğu dönemlerde, o, cesaretli bir tutum sergiledi. Kendisini takdir ettiğim en son konu ise, Dünya Kupası sırasında basın toplantısında, Coca Cola gibi bir markayı bile karşısına almaktan çekinmemesiydi. Standdaki Cola'yı kaldırıp, "Su için su" demesi takdire şayandı. Arabistan tercihi yüzünden, çok üstten bakan bir tavırla tenkit edildi. Bu konuyla ilgili en güzel açıklamayı ise, Manchester United takımının eski kaptanı Rio Ferdinand'ın açıklaması oldu: "Amerika MLS ligine giden her futbolcuya, 'kariyerinin son dönemi için en iyi tercihi yaptı' dediniz. Şimdi Ronaldo, Al Nassr'a gidince utanç verici olay oldu. Ben bu iki yüzlülüğü sevmiyorum. ADALETLİ OLUN !" dedi. Hatırlatırım, Rio Ferdinand bir İngiliz futbolcu..!

İKİYÜZLÜLÜK

"ABD'de Temsilciler Meclisi'nde yapılan oylamada, İsrail'e yönelik eleştirileri nedeniyle Müslüman Demokrat Milletvekili Ilhan Omar'ın Dış İlişkiler Komitesindeki görevine son verilmesi kararlaştırıldı," Hani, yukarıda adaletsizlikten bahsetmiştim ya...Alın size, kendilerini dünyanın lideri ve adalet timsali sayan ülke Amerika'da bir adaletsizlik örneği daha! Unutulmamalı ki, bu devran böyle gitmeyecek. Dünya'nın düzeni yüzyıllarca bir tarafın üstünlüğüyle devam etmemiştir. Bu yüzyıl, maalesef Amerika'nın adaletiyle yönetiliyor ve onların kuralları ile dünya düzeni devam ediyor. Bu günler elbet geçecek, (Muhtemelen biz göremeyiz) ve güç, dünyaya nizam verme iddiasındaki bizlerin eline geçtiğinde, Allah bizi, böylesine adaletsiz kılmasın, adaletsizliklerle karşılaşmaktan korusun. Hayırlı Pazarlar...

Ahmet Yenilmez Diğer Yazıları

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX