0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde neler oluyor?

Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde ilginç gelişmeler oluyor. Olumlu gelişmeler oluyor olmasına da son Kıbrıs ziyaretimde kulağıma çalınan bazı hadiseler, telaşlandırmaya başladı beni. Kulaklarımla duyduğum o bazı hadiseler, istatiksel olarak da karşıma çıkınca, telaşlanmamın boşuna olmadığını anladım. Albayrak grubunun bünyesinde olan GZT'nin X platformundaki bir paylaşımı, hadisenin vehametini gözler önüne seriyor. Haber başlığındaki ifade, "Türkiye'nin yanı başında yeni bir İsrail kurmak istiyorlar, üstelik yine bir Türk toprağında'' şeklinde yer alıyor. Ada'nın İsrail'e bakan tarafı Siyonistler için gözde bir mekan haline gelmiş. Bu nasıl gerçekleşiyor derseniz, tabii ki, Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşlığı alarak ya da Kıbrıs Türklerine ortak olarak gerçekleşiyor. Kıbrıs'ı neredeyse parsel parsel ayırmış durumdalar ve dünyanın önde gelen Yahudi kökenli inşaat şirketleri tarafından hızlı bir şekilde yapılaşmaya gidiyorlar. Habere konu olan inşaat şirketlerinin isimlerini ve onların başlarında olan Yahudileri burada yazmayacağım, haberin detaylarını öğrenmek isterseniz malum arama motoruna yazarsanız hemen karşınıza çıkacaktır. Siyonist Yahudiler iş insanı olsalar da çoğu İsrail ordusunda asker veya subay olarak görev almaktadır. Mesela, bu inşaat şirketlerinden birinin (Eurocoast) sahibi olan baba oğul Friedman'lar İsrail ordusunda subay olarak görev yaptılar. Aynı zamanda milyarlarca dolarlık şirketinde sahibi olup, aynı zamanda Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşları olarak hayatlarını sürdürmekteler! Bitmedi, Rusya- Ukrayna savaşından kaçan Yahudilerin de Kıbrıs'a akın ettikleri ve yerleştirildikleri daha önceden kulağımıza çalınmıştı. Kıbrıs'ın en değerli ve en stratejik yerlerinden 25 bin dönüm arazi satın alıp, tüm hızıyla yapılaşmaya devam etmeleri de aşikar.

Hülasa, çok ama çok dikkatli olunmalı! Her zaman dile getirdiğim gibi, şu an şahit olduğumuz ve uyarısını yaptığımız şeyler, bugün yarın için olan uyarılar değil, yıllar sonra pişman olmamamız içindir. Uyanık olmalıyız hem de çok uyanık...!

ELON MUSK BİLE AFOROZ EDİLİYOR

Sosyal medya platformu X'in sahibi Elon Musk, Yahudiler'i beyazlardan nefret etmekle suçlayan bir kullanıcıya verdiği yanıtta, "Asıl gerçeği söyledin" demiş ve bu paylaşımı tepki çekmiş. Teknoloji şirketi IBM, eski adıyla Twitter olan X sosyal medya platformuna, Naziler'i öven içeriklerin yanında çıktığı gerekçesiyle reklam vermeyi durdurmuş . IBM yaptığı açıklamada, nefret söylemi barındıran içerikler konusunda şirket olarak sıfır tolerans gösterdiklerini belirtip, "Bu kabul edilemez durumu soruşturana kadar X'teki tüm reklamları askıya aldık" demiş.

Axios haber sitesi, Apple'ın da X'teki reklamlarını askıya aldığını bildirip, Apple'dan konuya ilişkin resmi bir açıklama henüz gelmemiş, lakin ismi açıklanmayan bir kaynak, Apple'ın, geçen yıl 180 milyon dolar harcama yaptığı X platformundaki reklamları askıya aldığını söylemiş.

Disney, eğlence ve film dağıtım şirketi Lionsgate gibi, X'e yapılan harcamaları duraklattığını açıklamış. Avrupa Birliği'nin yürütme organı olan Avrupa Komisyonu da, X ve diğer sosyal medya platformundaki reklam faaliyetlerini durdurduğunu açıklamış. Elon Musk, sosyal medya platformu X'te antisemitist paylaşımları tolere ettiği gerekçesiyle eleştirilmiş.

İşte görüyorsunuz dünyanın vaziyetini, algılar olguların yerini almış, para babaları neyi görmenizi istiyorsa onu görmek zorundasınız. Görmek istemezseniz aforoz edilirsiniz...!

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX