0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

Gurur

"Bana sorarsanız Cumhuriyet tarihinin en büyük projelerinden biridir, Kaan Projesi...''. Bu cümlelerin sahibi, Hudson Enstitüsü Kıdemli Analisti Can Kasapoğlu. Özgeçmişine girersem köşem yetmez, lakin bir çokları tarafından kabul edilmiş şekilde alanının en uzman insanlarından biri. Arama motoruna yazarsanız, epey bir uzun ve önemli özgeçmişini okuyabilirsiniz.

Son yirmi yılda kendinize göre öveceğiniz veyahut tepki göstereceğiniz şeyler, elbette vardır. Lakin, dünyanın enteresan bir dönemece girdiği bu zamanlara denk gelen savunma sanayi atılımı göz ardı edilemeyecek bir hadisedir. Siyasi saikle, son yıllardaki atılımları küçümsemek, görmezden gelmek olacak iş değil. Çok eski değil arkadaş, Kıbrıs çıkarmasına ülkemizin hazırlığı on yıl sürdü. Günümüz şartlarına göre, gayet basit olan bu çıkartma yapılamadığı için, Kıbrıs'ta ne acılar yaşandı. Rahmetli Mehmet Ali Birand'ın 32. Gün belgeselinde izleyin durumun vahametini, çünkü çabuk unutuyoruz. Son yıllardaki atılımlar acildir ve elzemdir. Dünya gündemini biraz takip eden biri bile, uluslararası haberlerde, gündem ülkelerin ordularını ve sahip oldukları teçhizatları kıyaslıyorlar. X ülkenin ordusu kara savaşına hazır mı, Y ülkesi kaç Patriota sahip, Ukrayna'ya kaç milyar dolarlık silah yardımı yapılacak, ABD, YPG/PKK'ya kaç tır silah yolladı? Ve benzeri haberler. Gidilen yer hayra alamet değil dünya için, ancak gerçekler bunlar. Ne ilk ne son savaşlar oldu oluyor ve olacak, hayatın gerçeği maalesef! Yıllardır burnumuzun dibindeki ülkelerde olanlar, Gazze'de şu an yaşananlar, insanın dilinin varmadığı dramlar, insana çok uzak gelen şeyler, birkaç bin km ötemizde yaşanıyor. Yıkımlar... Vahşetler... O yüzden akıllı olmalı, bir olmalıyız memleket meselelerinde. Bizim bizden başka kimsemiz yok! İnanın gidecek yerimiz de yok. O yüzden güçlü olmalıyız. Gündelik siyaset tam hızıyla devam edecek tabii, ama tabiri caizse birbirimizi yerken de ölçüyü aşmayalım. Herkesin kendine göre bir ülke tasavvuru var kavgaları, tartışmaları var. Lakin, mesele Ulusal olduğunda partizanlık olmaz, olamaz. Biz bize olsak zaten sorun yok da memleketimizin haini, satılmışı eksik olmuyor. O yüzden bu atılımlara milletçe destek vermeli ve önem atfetmeliyiz. Bakın, Kasapoğlu nasıl devam ediyor: "Bana sorarsanız Cumhuriyet tarihinin en büyük projelerinden biridir Kaan Projesi. Buna cesaret edebilen siyasi cesaret bile takdir edilmeli. Emeği geçen siyasiler de, mühendisler de çok büyük takdiri hakkediyorlar. İstikbal Göklerdedir sözünün cisimleşmiş hali nedir derseniz, size Kaan Projesi derim. Bu uçak sistemler sistemidir. 5 nesil bir uçak üretmek için görev bilgisayarlarından geometrik dizayna motor dizaynından aviyoniklere kadar bir çok şey üreteceğim diyorsunuz. Dolayısıyla çok kıymetli.Türkiye'de yapılan en saçma tartışma bazı parçalar yurtdışından alınıyor diye yerli ve milli mi tartışmalarıdır. Ve bu sadece Kaan Projesi için de değil bu tartışmalar..." Konuşmanın tamamı gazeteci Mirgün Cabas' ın YouTube kanalında. İnanın dinlemeye değer.

Hülasası dostlar, bir olmalıyız, bu kıymetli şeyleri bari, kısır tartışma konularına alet etmeyelim. Hayırlı Pazarlar.

Ahmet Yenilmez Diğer Yazıları

İngiltere ve Japonya reddetti

16 Mayıs 2024

İadeiitibar

14 Mayıs 2024

Ebu Gureyb 2024!

12 Mayıs 2024

MİSLAV KOLAKUŠİĆ

09 Mayıs 2024

Bizim çocuklar

07 Mayıs 2024

Gurur

05 Mayıs 2024

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX