0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

FARKLI TALEPLER

Cumhurbaşkanlığı seçiminin henüz sonuçlanmamış olması dolayısıyla, hala seçim vaatleri gündemde. Milliyetçi oylarla ikinci turda belirleyici olması beklenen Sinan Oğan ve ekibi, şartlarını sıraladı. İki taraf da ne yapsam da o oyları kendi tarafıma çeksem hengamesi içerisinde. Bu süreçte, her kesimin farklı talepleri oluyor. Sol kesiminden sağ kesimine, birbirleri ile zıt talepler ortada. Bakalım, önümüzdeki süreç ne gösterecek?

Kim olduklarını bilmediğim, lakin herhangi bir siyasi harekete yakın olmadıklarını düşündüğüm Anadolu ve Trakya Strateji Topluluğu isimli bir topluluk da, "28 Mayıs 2. Tur Seçimlerinden Önce Bütün Siyasi İttifaklara" şeklinde bir talep listesi hazırlamış! Açıkçası, talepleri önemli konular hakkında gibi görünüyor. Devletlerin ve milletlerin kaderini etkileyecek ve pek gündem olmayan konuları güzelce ele alıp sıralamışlar. Lakin, dar bir kesime ulaşabilmişler gibi görünüyor. Bugünkü köşeyi, onların taleplerine ayırmak istedim.

Anadolu ve Trakya Strateji Topluluğu, 28 Mayıs 2. Tur Seçimlerinden Önce Bütün Siyasi İttifaklara;

1. Herhangi bir pandemi söylemi sebebiyle anayasal hak ve özgürlüklerin asla çiğnenmemesi.

2. Dünya Sağlık Örgütü'ne, herhangi bir sağlık acil durumu bahane edilerek ülkemiz üstünde karar verme yetkisi verilmemesi.

3. Dünya Ekonomik Forumu gibi kuruluşların hiçbir dayatmasına boyun eğilmemesi, ülkemizin özgürlük ve bağımsızlığını her türlü antlaşmanın üzerinde tutulması.

4. Tek Dünya Hükümeti projesine cepheden karşı çıkılması.

5. Salgın döneminde uygulanan tedavilerin yan etkileri konusunda şeffaf bilgi verilmesi.

6. İklim Krizi yasasının TBMM'den geçirilmemesi.

7. Küresel çetenin cinsiyetsiz ve mülkiyetsiz toplum projelerine engel olunması

8. Medyada yapay et, böcek vs. gibi insan onuruna yakışmayan gıda ürünlerinin propagandasının yapılmasına müsaade edilmemesi.

9. Küçükbaş ve Büyükbaş hayvancılığın küresel şirketlerin lobiciliğini yapan kişilerin kontrolüne sokulmaması.

10. İthal tohumların ve GDO ürünlerin yasaklanması. Ata tohumlarının teşviki.

11. Salgın döneminde ortaya çıkan ekonomik olağan üstü hali ve deprem sonucu ortaya çıkan barınma krizini ortadan kaldıracak politikalar geliştirilmesi.

12. Eğitim teori olduğu kadar uygulamadır, uzaktan eğitimden derhal vazgeçilmesi.

13. Ülkemizin, göçler neticesinde oluşan problemlerinin önüne geçecek politikalar geliştirilmesi.

Taleplere baktığımızda bazılarının diğer kesimlerin talepleri ile benzerlik gösterdiğini, bazılarının ise şahsına münhasır olduğunu görüyoruz. Elçiye zeval olmaz. Neticede, önemli meselelere değinmişler. Bize de duyurmak düşer. Kalın sağlıcakla.

Ahmet Yenilmez Diğer Yazıları

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX