0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

#EvdeKalalımMakalatOkuyalım

#EvdeKalalımKuranMealiOkuyalım başlıklı yazımdan sonra, bu da nereden çıktı diyenler olacak!

Dahası işi biraz da öteye taşıyıp, “Vay sen de mi Alevisin” diye, güya akılları sıra bendenizi itibarsızlaştırmaya çalışanlar bile olacak!

Hele hele merhum Prof. Dr. Esad Coşan Hoca’yı dinleyip, bir de merhumun sadeleştirmesi ile yayınlanan Hünkar Hacı Bektaşı Veli’nin Makalat eserini okuduktan sonra da diyorum ki, #EvdeKalalımMakalatOkuyalım !

Neden mi?

Öncelikle, biz Türklerin manevi ışığı Hace Ahmet Yesevi’den feyz alıp, üzerinde yaşadığımız Anadolu’yu Türkleştiren, İslamlaştıranların başında Hünkar Hacı Bektaşı Veli vardır da ondan!

Cennetin dünyadaki tasviri diye tarif edilen Anadolu coğrafyasında yaşayan bizlerin üzerinde, hakkı vardır da ondan..!

Öylesine uzun uzadıya anlatmayacağım, lakin layıkı vechiyle Hünkar Hacı Bektaşı Veli’yi tanıyıp bilmediğimiz için, ”Alevi Sünni” diyerek birbirimize düştük ve ne bedeller ödedik!

Özellikle de, “Ali’siz Alevilik” iddiası ve bu iddiaya sahip olanların, maariften tutun da kültürü, sanatı ele geçirmeleriyle günümüzde büyük bedeller ödemekteyiz!

Sadece bu kesim mi?

Elbette değil!

Kendisini bu kesimin dışında tutanlar da, “Bu Alevilik nedir? Her yıl Kırşehir’in Hacıbektaş İlçesinde merasim yapılmakta, bu Alevilerin Hünkar Hacıbektaşı Veli dedikleri kimdir?” deyip de tanımaya çalışmamaları; kendisini ne Alevi olarak tarif eden ne de Sünni tarif eden kesimlerin merak edip de Hünkar Hacı Bektaşı Veli’nin eşsiz eseri Makalat’ı okumamaları kamplaşmayı bölünmeyi arttırmış, müslümanlar arasına şeytanın girmesine sebep olmuştur!

Mesela Hünkar Hacı Bektaşı Veli’nin, “Bir kuyunun suyuna bir damla içki damlasa kuyunun suyunu murdar eder çünkü haramdır! Kuyunun suyu dışarıya boşaltılsa orası yeşerse, o otları koyun yese takva ehli insanlar o koyunun etini yemezler” dediğini bu ülkede kaç kişi biliyor?

“Oysa koyun hangi otu otlarsa otlasın, başkalarının tarlasından olmamak kaydıyla, o koyun helaldir” diyen merhum Prof. Dr. Esad Coşan Hoca, Hünkar Hacı Bektaşı Veli’nin alkol hakkındaki hassasiyetine takvada mübalağasına dikkat çekmekte!

Yine Esad Hoca, “Hacı Bektaşı Veli’nin en çok üzerinde durduğu şeyin, “ Güzel ahlak” olduğunu ifade eder, güzel ahlak da tevazudur, sabırdır, şükürdür, der.

Tam da bugün ihtiyaç duyduğumuz hasletler değil mi bunlar?

Bugün özellikle hekimlerimiz ne diyorlar?

#Evde Kalıyoruz

#EllerimiziYıkıyoruz

Yani, elimize hakim olacağız!

Hülasası, bugünkü halin elimize, dilimize, belimize hakim olmamaktan başımıza geldiğidir!

O halde gelin #EvdeKalalımMakalatOkuyalım

Ahmet Yenilmez Diğer Yazıları

Pers Aklı

18 Nisan 2024

Benden demesi

16 Nisan 2024

Distopya

14 Nisan 2024

Gerçekten o kadar etkili miyiz dünyaya?

11 Nisan 2024

Seçim mi seferberlik mi?

09 Nisan 2024

Beceremedi

07 Nisan 2024

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX