0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

4 Eylül 1919 Sivas!

Sizi bilmem ama ben sevinçten coşup, her günümüzü bayram tadında yaşayacağımız bu günlerde bırakınız coşmayı, bayram yapmayı elim yüreğimin üstünde!

Dünyanın hangi ülkesinde o ülke insanları bayram olması gereken böyle günlerde benim, inanıyorum ki ülkemizde ki kahir ekseriyetin yaşadığı şu tedirginliği yaşıyordur?

Hatırı sayılır ülke dolaşmış birisi olarak ben şahit değilim!

Kurban Bayramı yaklaşır , insanların ibadet aşkıyla kesenler neredeyse eli kanlı cani ediliyor!

Milli bayramlar olur tarihi şahsiyetlerimizin itibarsızlaştırılır!

İtibarsızlaştırma dediğime bakmayın apaçık küfürler, küfürleşmeler !

Tepeden tırnağa bir kavga bir dövüş!

Buyurun 26 Ağustos Zafer Bayamımız !

Nasıl geçti sizlerin bayramı?

26 Ağustos Zafer Bayramını vesile kılıp milletin medeniyet normları ve kültürel değerlerine hakaret edenler mi dersiniz ...

Bir tarafta da Yunan İzmir'i işgal edip Polatlı'ya dayanmamış da Gazi Mustafa Kemal Paşa , Mehmet Akif Ersoy, Kazım Karabekir , Fevzi Çakmak ve niceleri durumdan vazife çıkarmışlar hiç sebepsiz savaş çıkarmışlar(!)

Anadolu'da Türk camilere doldurulup yakılmamış!

Bütün bunlar da uydurulmuş yalan sanki(!)

Buyurun size 4 Eylül!

Nasıl olsa bugün tatil çakın şöyle sokağa kravatlı, kravatsız, nasırlı ya da bakımlı ellilere "4 Eylül size ne anlam ifade diyor " diye sorun. Sivas hariç eğer soru sorduğunuz kişilerin %1 'i "4 Eylül 1919 benim vatanımın kurtuluşu için Anadolu'mun iradesini dünyaya ilan edilişi" cevabını veremeyecektir !!!

Çünkü 26 Ağustos gününün anlamı da bilinmedi mi?

Tam 103 yıl önce bugün Sivas'ta Asil Türk Milleti'nin temsilcilerinin aldığı kararlardan bir tanesi

" Osmanlı Devleti ile itilaf Devletleri arasında yapılan Ateşkes Anlaşması'nın imzalandığı 30 Ekim 1918 tarihindeki sınırlarımız içinde kalan ve her noktasında çok büyük bir İslâm çoğunluğunun bulunduğu Osmanlı ülkesinin parçaları birbirinden ve Osmanlı topluluğundan parçalanamaz ve hiçbir sebeple ayrılmaz bir bütündür. Bu ülkede yaşayan bütün Müslüman halklar, birbirine karşılıklı hürmet ve fedakârlık duygularıyla dolu, birbirlerinin ırkî ve sosyal haklarına saygılı, yaşadıkları muhitin şartlarına tam olarak riayetkâr öz kardeştirler."!

Sorarım göğsümüzü gere gere "evet biz kardeşiz " diyebiliyor muyuz?

Buyurun 103 yıl önce bugün 4 Eylül 1919'da Sivas'ta alınan kararlardan bir tanesi daha "İtilaf Devletleri'nce Ateşkes Anlaşması'nın imzalandığı 30 Ekim 1918 tarihindeki sınırlarımız içinde kalıp İslâm çoğunluğunun oturmakta olduğu, kültür ve medeniyet üstünlüğünün Müslümanlarda bulunduğu ve bir bütün teşkil eden vatan topraklarının taksimi görüşünden büsbütün vazgeçip, bu topraklar üzerindeki tarihi, ırki, dini ve coğrafi haklarımıza riayet edilmesine ve buna aykırı teşebbüslere son verilmesine ve böylece hakka ve adalete dayalı bir karar alınmasını bekleriz."!

Hadi şimdi de 4 Eylül 1919'da bu kararlar alınırken başkanlık eden Gazi Mustafa Kemal Paşa'nın kurduğu CHP'nin bugünkü halini görüp Allah muhafaza olur da CHP'nin başını çektiği yapı iktidar olursa akibetimizi düşünün!

Her iki ifrat ve tefritten kurulmanın tek çaresi 4 Eylül 1919'da Sivas'ta alınan kararları idrak etmektir!

Vesselam ...

Ahmet Yenilmez Diğer Yazıları

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX