0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

Sessiz yaşadık! Kim nerden bilecek ki...

2002 seçimleri öncesi Ankara Tuna Caddesi Büyük Birlik Partisi Genel Merkez binası 3.katta bulunan merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun genel başkanlık makam odasındayız...

Kamuda çalışanların aday olabilmeleri için görevlerinden istifa etmeleri için son gün... Muhsin Başkan'ın makam odasındaki televizyonda, hangi bürokratın hangi partiden aday olmak için istifa ettiğine dair haberler...

Televizyon ekranında en fazla adı geçen parti ise Ak Parti, dolayısıyla da kamudan istifa edenlerin ilgi odağı da Ak Parti...

Televizyonda, istifa edenlerin ismi okundukça, merhum Muhsin Başkan'ın bir an pencereye doğru dalgın bakışını gördüm!

Kalkıp özel kalem müdürü Okan kardeşimin odasına geçtim, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ndeki görevimden istifa edip, Büyük Birlik Partisi'nden İzmir 1. bölgeden aday adaylığı başvurumu yaptım.

O günün akşamı, Muhsin Başkan koluma girdi ve Altındağ Taceddin Dergahı'na kadar yürüdük. Taceddin Dergahı'na vardığımız andan itibaren siyaset yerini, İstiklal Marşı'na ve marşın müellifi merhum Mehmet Akif Ersoy'a bıraktı.

Bendeniz, bir baytardan bir başka baytar Mehmet Akif Ersoy'u dinliyordum!

İşte, ne olduysa, o gün o akşam Taceddin Dergahı'nda oldu!

Kendisinin referansı ile göreve başladığım İstanbul Büyükşehir Belediyesi Muammer Karaca Tiyatrosu'na ziyarete geldiğinde, yine koluma girip, az ötede bulunan Mısır Apartmanı'na götürüp, binanın 13 numaralı dairesinin hikayesini anlatmıştı!

Merhum Mehmet Akif Ersoy'un, 27 Aralık 1936 saat 19:45' te son nefesini verdiği dairenin... Hatta o gün, "Gardaş bu ülkede ne Çanakkale Zaferi ne de Mehmet Akif Ersoy ile alakalı, ne bir tiyatro oyunu yapıldı ne de bir sinema filmi çekildi" demişti!

Yıl 2007, bizzat kendilerinin de katkılarıyla, her bir aşaması bir başka film olabilecek, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ilk Çanakkale Zaferi konulu 13 bölümlük, döneminde reyting rekoru kıran, "Kınalı Kuzular " isimli dizimiz TRT1 ekranlarındaydı!

Yıl 2009, Muhsin Başkan'ı, Taceddin Dergahı'nın bahçesine bıraktım!

Oysa ben, "Safahat" adlı tiyatro oyununu hazırlamaktaydım ve kendisine gala davetiyemi götürerek sürpriz yapacaktım!

Oyunum, O'nun vefatıyla, Mehmet Akif Ersoy'un 1. Meclisten çıkıp, Taceddin Dergahı'na girişi ve Muhsin Başkan'ın kabrine Fatiha okumasıyla başlamak durumunda kaldı!

Ve, "Safahat " oyunumuzla 81 ili dolaşıp, 81 ilden video çekerek, "Mısır Apartmanı Mehmet Akif Ersoy Müzesi olsun" kampanyasını başlatmıştık!

Yıl 2021, İstiklal Marşı'mızın kabulünün 100. yılı ve ben Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, merhum Mehmet Akif Ersoy 'un, "Tükürün" adlı şiirini okuyup, oradan 101 yıl önce Mehmet Akif Ersoy'un milletvekili seçildiği Burdur'a geçip, bu sefer, "Korkma" isimli oyunum İçin sahnedeydim.

Oyun bitiminde öğrendim ki, Mısır Apartmanı'nda, Mehmet Akif Ersoy Müzesi açılış merasimi yapılmış!

Başkanım, siz, "Evetttt..." diyerek konuşmanıza başlardınız ya, ben de yazımı, "Hülasa" diyerek bitireyim!

Hülasa Başkanım, 2021 yılında, artık Mısır Apartmanı'nda Mehmet Akif Ersoy Müzesi var! Dahası, bir de Sayın Yavuz Bingöl'ün Mehmet Akif Ersoy'u canlandırdığı sinema filmi var, heyecanla bekliyoruz!

Bizde sırada, ne mi var?

Sıradakini, bir tek siz biliyorsunuz..!

Ahmet Yenilmez Diğer Yazıları

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX