0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

Medeniyetinizden istifa ediyorum!

Aslına bakarsanız Perşembe günkü yazımın konusu, 27 yıl önce tarihimize bir utanç sayfası olarak geçen Sivas Madımak Otel’de 37 canın katledilişiydi!

Covid 19 süreci sebebiyle hazır eve kapanmışken, eskiye dair ne varsa elden geçirirken, elime malum olaydan iki gün önce Sivas’ta sahnelediğimiz, “Medeniyetinizden İstifa Ediyorum” tiyatro oyunumun afişi geçti!

27 yıl öncesi, bir film şeridi gibi geçti, gözlerimin önünden!

Bendeniz dahil, o günlerde Sivas’ta istisnasız kim varsa, pis bir oyunun tezgahlandığını görüyordu, hem de valilik makamına dilekçe verecek kadar..!

Dönemin BBP İl Teşkilatı kurtarabildiklerini kurtardı, ancak 37 can gitti!

3 gün sonrasında da Başbağlar ve 33 can..!

Elim gitmedi yazıyı yazmaya!

Ne yazacaktım ki?

Yazılabilecekler yazıldı, söylenecekler söylendi!

Peki ne oldu?

27 yıl önce televizyon ekranlarından 70 canın katledilişini seyreden Türkiye, 27 yıldır televizyon ekranlarında katilleri göremedi, bilemedi!

1990’ların sonlarıydı ve bendeniz “Milenyum Eşiğinde Türkiye” isimli tiyatro oyunum için Fransa’nın Paris şehrindeydim. Oyun bitiminde dostlarla bir kafede kahve içerken yan masada bir sima dikkatimi çekti!

Halim, dostların dikkatini çekmiş olacak ki, “Dursun Karataş” dediler!

Yani Başbağlar’da 33 canı katleden DHKP-C terör örgünün lideri!

Bir elimde ki meyve bıçağına baktım, bir katil başına, “Sakın! O Fransız polisi tarafından korunuyor “ dedi, bir dost!

Gerçi, ben Fransız polisinin korumasının değil de elimdeki meyve bıçağının niyetimi gerçekleştirmeye yetip yetmeyeceğinin hesabındaydım!

Önceki gün haber sitelerine bakarken gözlerime inanamadım, “Cezayir, Fransa'nın Cezayir'i işgali sırasında başını kestiği ve on yıllardır bir müzede sakladığı 24 direnişçinin kafataslarını geri aldı.”!

Kanım çekildi!

Biliyor musunuz, tam 190 yıl önce bugün 5 Temmuz 1830’da Cezayir bizlerden koparılmıştı !

Medeniyetin beşiği Fransa(!)

Hatta, bir çok yasamızı aldığımız Fransa!

Bir bu resme baktım, bir de Madımak’ı, Başbağlar’ı düşündüm!

190 yıl önce hürriyetleri uğruna başını verip eğilmeyenlere de, 27 yıl önce aynı katillerin içimizdeki uşakları tarafından katledilen canlara da rahmet diliyorum!

Diyorum ki, “Medeniyetinizden istifa ediyorum”!

Ahmet Yenilmez Diğer Yazıları

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX