Ahmet Yenilmez


Yayın Tarihi:

04 Haziran 2024 Salı 10:10:00

Kültür kültür kültür...

Rol model üretemeyen milletler, nesillerini başka milletlerin kucağına iterler!

Başka milletlerin rol modelini kendine şiar edinen nesillerin de sadece kimlikleri kendilerine ait, benlikleri ise başkalarına ait olur.

Farkında mısınız, son zamanlarda bizden, bizim medeniyet ve kültürümüzden rol model olacak başarı hikayeleri çıkartamamaktayız.

Bu nedenle, sanatımız, sporumuz kötü bir taklitten öteye geçememiş, nesillerimiz de bayağı bir özentinin cenderesi içerisinde yetişmiştir.

Birkaç gün önce Dortmund Real Madrid futbol karşılaşması sonucunda, Real Madrid Avrupa Şampiyonlar Ligi şampiyonu oldu.

Malum, bizim evladımız Arda Gürel de Şampiyonlar Ligi madalyasına sahip olan ilk Türk oldu. Oynanan maçta bir dakika bile oynamadan...!

Sakın, kimseler Arda Gürel' in başarısını itibarsızlaştırdığımı sanmasın, tam aksine diğer maçlarda, gol attığında sevincini gösterirken ortaya koyduğu duruşunu gördüğümde, gözyaşlarımı tutamadım!

Ama, bu bile ülkemizde gençlerimizde nasıl bir bayram sevinci oluşturdu!

Derken, Pazar günü Fenerbahçe' nin futbol hocası Mourinho'nun imza törenini izledim.

Aman Allah'ım!

Yer gök inledi!

İnsanlar, Mourinho'ya dokunabilmek için birbirini ezdi!

Sanatta durumumuz farklı mı ki? Sözümona elitlerimiz ve özelikle gençlerimiz, söz sinemadan açıldığında, "Ben Türk filmi, Türk dizileri seyretmiyorum" ile söze başlıyorlar. Tiyatroyu hiç açmayayım!

Bugün, ödenekli tiyatrolarımızda bile oynanan yerli oyunlarımızın en yenisi 40- 50 yıl önce yazılan oyunlar! İster ödenekli ister özel tiyatrolar olsun, hepsi kötü bir Batı taklidinin ötesinde değiller.

Allah'tan yurt dışında başarı hikayesi yazan Sayın Aziz Sancar Hoca gibi birkaç rol modelimiz var .

Bugünlerde, Koca Yusuf (1857-1898 Serbest güreşin efsanevi isimlerinden olan Yusuf; iri gövdesi, güreş becerisi, gücü ve sporcu ahlakı ile "Koca" lakabını almıştır.) dedemizin hayatını çalışıyorum. Aman Allah'ım, o ne muhteşem bir başarı hikayesi!

Avrupa ve ABD turnesine çıktığında, insanlar ona dokunabilmek için birbirlerini ezmişler!

Nereden nereye...?

İlk tohumun, ilk kardeş kanının toprağa düştüğü, ilk paranın icat edildiği Anadolu coğrafyasında yaşayan bizlere, bu hal yakışmıyor.

Kimliğimiz ayaklarımızın altından çekiliyor, kimlik kalmayınca, kişiliksiz bir toplum, kişiliksiz bir toplumdan sonra da ortada kalmayan vatan kalmaz!

Çare...?

Kültür kültür kültür...