0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

Köln'de irticanın ayak sesleri

Değerleridir, insanı ayakta tutan!

Daha doğrusu insan, biyolojik ihtiyaçlarından tutun da her türlü ihtiyacını, yaşantısını sahip olduğu değerleriyle şekillendirir.

Yardan, serden geçme nedeni değerleridir!

Bir de evrensel değerlerden bahsedilir ki, aslına bakarsanız, evrensel değerler denilen şey de insanın doğuştan elde ettiği haklardır. Evrensel hukuk, işte bu değerlerin üzerine inşa edilmiştir.

İmdi!

Dün sabah telefonuma bir whatsapp mesajı geldi. Yollayan uzunca bir zamandır Almanya’da yaşayan, bir çok STK’da idarecilik yapmış aynı zamanda da entelektüel birikimine saygı duyduğum bir ağabeyim Sayın Ali Kılıçarslan.

Mesajda, “Almanya Bundesliga takımı 1. FC Köln, yeni sezon formasında yer alan cami silüeti nedeniyle üyeliğini iptal etmek isteyen bir kişiye, resmî Twitter hesabından -Hadi tschüss – mesajıyla yanıt verdi” yazılıydı.

Hadi tschüss, yani hadi güle güle demiş, 1. FC Köln kulübü istifa eden üyesine!

1.FC Köln kulübü, malum olduğu üzere, Köln’e Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yaptırdığı, açılışını da bizzat Türkiye Cumhuriyeti Devleti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı camiyi, “Bu cami Köln şehrinin bir parçası” gerekçesiyle formasına koyuyor!

Aslına bakarsanız, bu olay üzerine sayısız yazı da yazılır söz de söylenir!

24 Temmuz 2020 tarihi geldi aklıma da...

Ayasofya Camii ibadete açıldığında kendini sözümona batıcı, demokrat, AB taraftarı, solcu, liberal gösteren tayfayı düşündüm bir an!

“Aman Ayasofya Camii ibadete açılırsa Batı ne der, yandık bittik...” diye feveran edenleri mesela..!

Kendi kendime, “Beşiktaş Spor Kulübü, Galatasaray, Fenerbahçe ya da Kasımpaşa, Başakşehir spor kulüplerinden birisi formasındaki amblemine Ayasofya Camii silüeti koysa” dedim gerisini getiremedim!

Neler olabileceğini, neler yazılıp, neler söyleneceğini bir düşünsenize!

Almanya’nın Köln Kulübü de cami siluetini camiden hoşlandığı için koymuyor elbette formasına, ama şunu da kabul edelim, Almanya’nın Köln Kulübü, Köln DİTİB Camii’ni kendi şehrinin kültürel zenginliği olarak görüyor!

Onun içindir ki, istifa eden üyesinin götüreceği şey ile camii siluetinin getireceği şeyi kıyaslıyor,

Köln Spor Kulübü ve Köln DİTİB Camii’nin o şehir, o şehrin takımı için ne anlam ifade ettiğinin farkına varıyor!

İşte, karşısına geçip saatlerce kendimizi seyredeceğimiz bir ayna!

Kendimize kendi halimize bakıp bakıp düşünelim, biz ne haldeyiz diye..!

Bir de şimdi bizim AB’ciler tutturmasın, “İrticacı Köln “ diye..!

Sizi bilmem, ama ülkemin sözümona solcuları, demokratları adına, ben utandım!

Ahmet Yenilmez Diğer Yazıları

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX