0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

Ah şu #yirmiliyaşlar!

Son günlerde sosyal medyada #yirmiliyaşlar hashtagı ile insanlar, özellikle de benim gibi yarım asrı aşmış olanları yirmili yaşlarındaki fotoğrafları paylaşıyorlar!

Salı günkü, "Yüzleşelim" başlıklı yazımın üstüne, güllaç tatlısı mı oldu yoksa isot mu oldu bilemedim!

Aslına bakarsanız, ben her ikisini de çok severim!

Paylaşılan fotoğraflarım çoğu, siyah beyaz ya da adı renkli kendisi renksiz fotoğraflar... Benimki de tam o adı renkli, aslı renksiz olanlardan!

Yani, ne renksiz ne de renkli...

Arada kalanlardan..!

Arada..!

Çok tuhaf bir kelime!

Yirmili yaşlarımıza ayak basmaya ramak kaldığı yıllarda, sokak başlarında, otogarlarda sorulan bir soruyu getirdi aklıma, "Sağcı mısın, solcu musun?"...

Ya sağcısın ya solcu!

Arada olmak racona ters(!)

Üstüne yenilen bir ton sopa..!

Ya da ...!

İşte bu, "Ya da ..." insanın içini yakıyor, cayır cayır!

O öyle bir acı ki, çeken bilir!

Sabah çay ocağında buluşmak İçin helalleşip ayrıldığın arkadaşının, pardon arkadaş değil kardeşinin ertesi gün tabutuna omuz vermek!

Hem de 20'li yaşlarda...!

Hem de öyle bir acı ki, 20'li yaşlarda siyah beyaz fotoğrafı olan Ağabeylere, " Mamak C 5'lerdeki acı mı yoksa..." diye sorduğumda, "C5 'deki acılar geçti de..." deyip sustukları acılar !

Çok merak edeniniz varsa, Emine Işınsu'nun Sancı romanını okusunlar.

Dursun Önkuzu ağabeyimizin şehadetini anlatan roman!

Biliyor musunuz, 20'li yaşlarımdaki fotoğrafımda, masada duran Sancı romanının yazarı Emine Işınsu ablamız öldü, Allah rahmet eylesin!

Abla dememi garipseyen varsa, bakınız o, biz ülkücüler için, Sancı romanının tanıtım yazısında ne diyor : "1968-1980 arasında sancı çeken Türkiye. Sovyet ideoloji saldırısı karşısında şaşkın iktidar. Üniversitede, sokakta silahlı terör. İşkence ile şehit edilen Dursun Önkuzu... Ve ülkücü direnişin yükselişi. Ülkücüler olmasaydı Sancı romanı olmazdı. Fakat bu kitabın etkisi o kadar kuvvetli ve yaygındır ki, belki Sancı olmasaydı sonraki nesiller de o kadar ülkücü olmayacaktı." !

"Arada nesil" in tarifsiz acıları bitmez!

Şimdi siyah beyaz fotoğraflara baktım da her birinin gözleri çakmak çakmak!

Nasıl olmasın ki, her biri #yirmiliyaşlar ında devlet yönetmeye talip oldular!

Şimdi ne mi yapıyor #yirmiliyaşlar da siyah beyaz ya da adı renkli kendi ne renkli ne de renksiz fotoğrafları olan insanlar?

Şimdiki Dursun Önkuzuların kabirleri başında renkli fotoğraflarına bakıyorum da... Öksüz ağabeylerimin, her birinin gözlerinden anlıyorum ki, Arasat'ı bekliyorlar! "Arasat" ne mi?

Lügata bir bakın...

Ahmet Yenilmez Diğer Yazıları

Pers Aklı

18 Nisan 2024

Benden demesi

16 Nisan 2024

Distopya

14 Nisan 2024

Gerçekten o kadar etkili miyiz dünyaya?

11 Nisan 2024

Seçim mi seferberlik mi?

09 Nisan 2024

Beceremedi

07 Nisan 2024

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX