0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

Ah be beyzadem!

Sussam, içim, "Yenilmez buna da bir çift kelam etmeyip susacaksan, bu zamana kadar neden konuştun da hem kendi mahallende hem çarşıda kötü adam oldun'' diyordu!

Susmak istiyordum, çünkü dini, dili, ırkı ne olursa olsun eşrefi mahlukat insanda ar vardır, ar eder de belki hakkı teslim eder, diye bekliyordum!

Susmak istiyordum, çünkü nedamet getirmenin de erdemli bir davranış olduğunu, erdemli insan olmanın da ideolojilere göre anlam değiştirmediğine inandığımdan, hiç olmazsa bazı isimlerden nedamet getirmelerini bekliyordum!

Muhalif olmanın arsızlık olmadığına, hatta düşman olmanın da bir delikanlılık gerektirdiğine inandım, inanıyorum, her ne pahasına olursa olsun inanmaya da devam edeceğim.

De...

Olmadı, olmuyor, sanırım olamayacak da!

Dünyanın ilk onuna girecek olan bir kültür merkezi açılıyor, siz adamın dediğine bakın!

Neresini düzeltsem bilmem ki!

''Muhsin Ertuğrul Sahnesi yıkılıp yerine otel yapılmayacak '' dendi, şimdilerde, ''Muhsin Ertuğrul Sahnesi yıkılıp yerine otel yapılacak'' diyenler çağdaş, modern bir salonda sanatlarını icra etmekteler!

''Emek Sineması yok edilmeyecek, tüm hatıralarıyla yaşatılacak'' dendi, ''Emek Sineması yok edilecek'' diyenlerin, şimdilerde Emek Sineması'nda filmleri oynamakta!

Venüs Tiyatrosu'na gelince, belli ki beyzadem orada tiyatro oyunu seyretmedi. Bari, orada sahneye çıkan dostlarıyla konuşsaydı.

Zira, dışarıdan gelen seslerden sağlıklı oyun seyretmeniz mümkün değildi, ayrıca da Devlet Tiyatrosu kurumsallığına da yakışmıyordu!

Devam ediyor beyzademiz...

Af buyurun, ama ben bu beyzadeye en yüksek tondan, ancak şunu derim, ''Bre cahilllll''!

Bak işte, bu son iki cümleye diyecek söz yok, doğru...!

Ama anlamıyorsun...

Anlamayacaksın da...

Ben ona yanıyorum!

Ah be beyzadem!

Mesele, AKM falan değil anlasana...

Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk'ün kurucu genel başkanı olduğu CHP, Atatürk'ün kurucu Cumhurbaşkanı olduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni yıkmayı amaçlayan PKK ile kol kola...!

Hani, Nazım'ın mısraları var ya Enver,

"sana düşman, bana düşman, düşünen insana düşman

vatan ki bu insanların evidir,

sevgilim onlar vatana düşman"!

İşin en kötüsü de ne biliyor musun Enver kardeşim, gün gelir, "Anladımmm'' dersin, ama iş işten geçmiş olur!

Ahmet Yenilmez Diğer Yazıları

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX